Ellepték a Templom-hegyet a palesztinok. Kezdődik a rámádán végét jelző ünnep

Közel 10 ezer palesztin gyűlt össze a jeruzsálemi Templom-hegyen a rámán végét jelző háromnapos ünnep, az Eid al-Fitr kezdetére. A palesztinok „Ó Allah, adj győzelmet Gázában” szlogeneket kántáltak és palesztin zászlókat lobogtattak a zsidó állam fővárosának közepén — írja a The Jerusalem Post.

Szerdán este folytatódtak az összecsapások Jeruzsálemben és Júdea-Szamáriában, utóbbiban legalább két terrorista eseményről számoltak be.

Éjszaka lövöldözésről érkeztek hírek Nablusz arab város közelében, két katona megsebesült. A terrorista késsel és pisztollyal közeledett az Ecbá Gavia csomóponthoz, rálőtt a katonákra, akik viszonozták a tüzet és likvidálták a terroristát.

Késeléses támadási kísérletről számoltak be Júdea-Szamária más részein is, több terroristát sikerült kiiktatni, polgári személyi sérülés nem történt.

وكالة شهاب للأنباء on Twitter: „آلاف الشباب يهتفون للقدس والأقصى وغزة ومقـــ,,اومتها بعد أداء صلاة عيد الفطر في المسجد الأقصى المبارك pic.twitter.com/RtsXbIUF3H / Twitter”

آلاف الشباب يهتفون للقدس والأقصى وغزة ومقـــ,,اومتها بعد أداء صلاة عيد الفطر في المسجد الأقصى المبارك pic.twitter.com/RtsXbIUF3H

Szerda este Jeruzsálem egész területéről számos incidensről számoltak be, a rendőrség 37 gyanúsítottat tartóztatott le rendbontás, kődobálás, támadás és károkozás miatt.

A gyanúsítottak a Jeruzsálem bejárata közelében lévő függőhíd mellett kövekkel dobálták a járműveket.

وكالة صفا on Twitter: „هتافات المصلين في #المسجد_الأقصى فجر اليوم pic.twitter.com/KGyaGbRFUQ / Twitter”

هتافات المصلين في #المسجد_الأقصى فجر اليوم pic.twitter.com/KGyaGbRFUQ

Mintegy 26 palesztin sérült meg a Jeruzsálem keleti részén zajló összecsapások során, köztük gumilövedékek és könnygáz belégzéséből származó sérülések – írja a palesztin média, a palesztinok kövekkel és Molotov-koktélokkal dobálták az izraeli biztonsági erőket.

Az összecsapások és erőszakos zavargások Izrael-szert zajlanak. A Gázai-övezetből az elmúlt három napban több, mint 1500 rakétát lőttek ki izraeli területre, az izraeli hadsereg megtorlásul a Hámász gázai állásait támadja, eddig majdnem 600 célpont ellen hajtott végre sikeres akciót.

Palesztin terror: hírfolyam, az elmúlt napok eseményeiről

Olvassa vissza az elmúlt napok eseményeit!