Az izraeliek deportálásán viccelődik a 444.hu újságírója

Bede Márton, a 444.hu újságírója mindenkit deportálna Izraelből és Gázából is. Bejegyzésekor négy nap híján 77 éve kezdődtek a magyarországi deportálások.

Bede Facebook-posztot írt a most zajló, Izrael ellenni hamászos rakétaterrorról, melyben így fogalmazott:

„Továbbra is az én megoldásomat érzem az egyetlen járható útnak a Közel-Keleten.
1. Izrael, a Gázai övezet és Ciszjordánia lakói 6 hónapot kapnak, hogy eltakarodjanak. Mehetnek, ahova akarnak.
2. Az üres terület határait a legmodernebb haditechnikai eszközökkel védi egy nemzetközi békefenntartó hadsereg, megakadályozva, hogy bárki halandó betehesse oda a lábát.
Ez van, nem tudtatok viselkedni, meguntam, takarodó!”

A gázai rakétaterror során eddig 7 izraeli civil vesztette életét, köztük egy 6 és egy 7 éves gyermek is.

Bejegyzését egyébként négy nappal a magyarországi deportálások 1944-es megkezdődésének évfordulója (május 15.). előtt publikálta.

Bede posztjára sokan „vicces” reakcióval reagáltak, köztük Haász János, a Telex szerkesztője, korábban a régi Index főszerkesztő-helyettese.

Bede Márton. Fotó: Facebook

Botrányos újságíró, botrányos portál

Mint emlékezetes, Bede Márton volt az, aki az eltűnt reality-sztár Novozánszki Fanniról a Borsra hivatkozva megírta, hogy valószínűleg Németországban dolgozik prostituáltként. Az egyébként a feminizmust támogató hírportál közölte Bede cikkét, amiben Novozánszkit önkényes megjegyzésekkel „repedt sarkú” „k.rvának” nevezte, majd később eltávolította az oldalról. (A cikk archiválva itt olvasható, a 444.hu sosem kért a szövegért elnézést). Mint azóta kiderült, a rendőrség gyilkosság vádjával nyomoz Novozánszki ügyében, egy múlt havi cikk szerint a lány holttestét Visegrád környékén keresik.

A 444.hu pedig nem először posztol botrányos tartalmakat holokauszt emléknapok környékén, 2017-ben az ENSZ holokauszt-emléknapján nevezte Izrael egyes részeit Erdélyi Péter újságíró „megszállt területnek”. A cikk maga egy interjú az erősen vitatott Becelem szervezet egyik vezetőjével, mely szervezet híres arról, hogy nem hajlandó a Hamászt terrorszervezetnek nevezni.

Néhány magyar hírportál más dimenzióból figyeli az izraeli eseményeket

Néhány magyar sajtótermék mintha fordítva szemlélné az eseményeket. Rövid sajtószemlénk következik.