Az izraeli-palesztin konfliktussal függ össze az új európai antiszemitizmus

Németországban két zsinagóga előtt izraeli zászlókat égettek el, egy másik spanyolországi zsinagógára pedig a „Free Palestine” feliratot festették. A héten történt incidensek az antiszemitizmus első európai megnyilvánulásai közé tartoznak, amelyek annak az izraeli-palesztin konfliktusnak a kiéleződéséhez kapcsolódnak, amelyben hat izraeli és legalább 50 palesztin halt meg a rakétatűzben — számol be a The Jerusalem Post.

Németországban a rendőrség 13 embert tartóztatott le Münsterben, miután szemtanúk arról számoltak be, hogy „egy körülbelül 15 fős, arab kinézetű csoport” kiabált és égetett el egy izraeli zászlót a zsinagóga előtt.

Bonnban a rendőrség három 20 év körüli gyanúsítottat tartóztatott le egy zsinagóga előtti izraeli zászló elégetésével összefüggésben. A zsinagóga ajtajának egyik üvegét betörték.

Batzing püspök, a Német Püspöki Konferencia elnöke „a tiszta antiszemitizmus indokolatlan cselekedetének” nevezte az esetet.

A spanyolországi incidens Ceutában történt, amely az észak-afrikai királyság egyik enklávéja. A Palesztináról szóló felirat mellett az elkövetők az AUAH feliratot írták, ami arabul annyit tesz: „Allah hu akbar”, „Allah a legnagyobb”.

Londonban kedden több ezren tüntettek Izrael ellen egy felvonuláson, amely erőszakba torkollott, amikor egyes tüntetők megpróbáltak nekiesni egy kisebb Izrael-párti tüntetőcsoportnak, amely izraeli zászló alatt gyűlt össze. A rendőrség szétválasztotta a két csoportot, az Izrael-párti tüntetőket a „szégyelljétek magatokat” és a „r*** zsidók”-at kiabálókat, amit pedig a palesztinbarát tüntetők közül skandáltak néhányan.

A palesztin terror sötét arca

Tűpontos elemzés a palesztin terror okáról és a tágabb összefüggésekről. Ha ma csak egy elemzést olvas el, ez legyen az!