A J Street követeli, hogy Biden tartsa fenn a zsidó otthonok muszlim megszállását

A J Street megszállás-ellenesnek tartja magát, de láthatólag csak akkor ítéli azt el, amikor Izrael vádolható bizonyos területek elfoglalásával — írja a Frontpage Magazin.

Alább Caroline Glick rövid összefoglalója a Hamász/Fatah zavargások jelenlegi ürügyéről, amelyet Warren, Sanders, az AOC és a J Street támogat.

A Sheikh Jarrah-i helyzet egyértelmű. A környéken lévő épületeket, amelyeket 146 évvel ezelőtt zsidók vásároltak meg, 1948-ban Jordánia törvénytelenül foglalta el, amikor csapatai illegálisan megszállták Kelet-, Észak- és Dél-Jeruzsálemet a születő zsidó állam pánarab inváziója során. Jeruzsálem e területeinek Jordánia általi illegális megszállása során a jordániai ellenséges tulajdon-nyilvántartás a zsidók épületeit illegálisan adta bérbe arab bérlőknek.

Amikor Izrael 1967-ben felszabadította Jeruzsálem jordániai megszállás alatt álló területeit, az épületek tulajdonosai újra érvényesítették tulajdonjogukat. A Sheikh Jarrah-i ingatlanok feletti tulajdonjogokat 1973-ban megfelelően bejegyezték az izraeli földnyilvántartásba.

Amikor azonban a tulajdonosok megpróbálták visszaszerezni a birtokot, 48 évig tartó jogi harc kezdődött a tulajdonosok és a házfoglalók között, amely a tervek szerint ezen a héten végre lezárul.

A jeruzsálemi kerületi bíróság döntése ellen, amely elrendelte a kényszerkilakoltatásukat, a Legfelsőbb Bíróság a tervek szerint ezen a héten hoz végleges – és megfellebbezhetetlen – határozatot. A Sheikh Jarrah-ban és Jeruzsálem környéki területeken jelenleg zajló arab erőszakot a Hamász szította. Ez kettős célt szolgál. Indoklást nyújt egy Izrael elleni új, palesztin terrorista támadáshoz. És nyomást gyakorol az izraeli bírákra, miniszterekre és rendőrparancsnokokra, hogy mérlegeljék a zsidó tulajdonosok diszkriminációjának lehetőségét abban a reményben, hogy meggátolják a Hamász bejelentett tervét a terroroffenzíva megújítására.

Itt van a J Street, amely támogatja ezeknek a jeruzsálemi házaknak a folyamatos arab- muszlim megszállását.

Az elmúlt napok erőszakos cselekményei mélyen gyökereznek az izraeli telepescsoportok folyamatos, gyújtogató törekvéseiben, hogy palesztinok százait lakoltassák ki kelet-jeruzsálemi otthonukból, ahol évtizedek óta élnek, és tágabb értelemben, hogy Izrael kizárólagos ellenőrzést gyakoroljon Jeruzsálem felett. Sajnálatos módon a jelenlegi válságot az izraeli rendőrség agresszív, erőszakos taktikája szította a palesztinok ellen Sheikh Jarrahban és az Al-Aksa mecset területén. Az Al-Aksza mecsetnél néhány palesztin válaszul előre begyűjtött köveket dobált.

Vicces, hogy már Izrael állítólagos „agresszív, erőszakos taktikája” előtt „felhalmozták” ezeket a köveket. A szovjet propaganda ennél hihetőbben hangzott.

Figyeljük meg azt is, hogy a J Street hallgatólagosan elismeri, hogy a muszlim telepesek nem törvényesen vannak ott, és csak úgy jellemzi őket, mint akik „olyan otthonokat foglalnak el, amelyekben évtizedek óta élnek”.

Nem pedig olyan otthonokat, amelyek valójában a tulajdonukban vannak, vagy amelyekhez jogcímük van.

A J Street sürgeti a Biden-kormányt, hogy nyilvánosan tegye világossá, hogy az Egyesült Államok számára teljesen elfogadhatatlanok a palesztin családok kilakoltatására és kitelepítésére irányuló izraeli erőfeszítések Kelet-Jeruzsálemben és Ciszjordániában.

Baloldali zsidó szervezet rendezvényen kért segítséget Abbász a palesztin-amerikai kapcsolatok helyreállításában

A palesztin vezető a J Street rendezvényén szólalt fel.