Jonathan Pollard: „A zsidógyűlölet az amalekita Biden-kormány alapvetése

Jonathan Pollard, az Izraelnek végzett kémkedésért 30 éves büntetését töltő amerikai hétfőn a Biden-kormányt támadta, és Izrael legnagyobb ellenségei közé sorolta — számol be a Times of Israel.

Pollardot, aki feltételes szabadlábra helyezése után tavaly decemberben Izraelbe költözött, a Merkaz HaRav jesiva éves Jeruzsálem-napi gáláján tüntették ki, ahol a főváros polgármestere, Moshe Lion elismerő oklevelet adott át neki a zsidó nép érdekében tett erőfeszítéseiért.

Pollard vitaindítóját arra használta fel, hogy a Jeruzsálemre vonatkozó politikai ajánlások hosszú listájába kezdjen, amely betekintést engedett keményvonalas világnézetébe.

Azzal kezdte, hogy elgondolkodott a 19 éves Yehuda Guetta közelmúltbeli meggyilkolásán, amely egy ciszjordániai utcai kereszteződésben elkövetett terrortámadásban történt.

„A gyilkosság a legősibb gyűlölet megnyilvánulása volt, amely halálosabb, mint az ember által ismert leghalálosabb betegség – a zsidógyűlölet. Hidegvérű antiszemitizmus” – mondta angolul.

„Ez az úgynevezett békepartnereink alapvetése odafent Rámalláhban [a Palesztin Hatóság], ismert ellenségeinké Gázában, és a jelenlegi Biden-kormányzatot kiszolgáló sok éber bürokratáé és hivatalnoké.”

„Amiről beszélünk, az Amalek, tisztán és egyszerűen” – mondta, a Biden-kormányt és a palesztin vezetést az izraeliták bibliai ősellenségével azonosítva.

„Akár közvetlenül gyilkolsz meg egy zsidót, akár a háta mögé csavarod a karját, mint ugyanennek a Biden-kormányzatnak az identitásdemokratái – a zsidó halála ugyanaz” – folytatta, nyilvánvalóan zsidógyilkossággal vádolva az amerikai vezetést.

Pollard azt állította, hogy Izrael ellenségei közül nem mindenki „visel keffiját és hord Kalasnyikovot. Néhányuk nagyon szép öltönyt hord, és olyan szenvedéllyel gyűlölnek minket, amit el sem tudsz képzelni”.

Az amerikai külügyminisztériumot és az Egyesült Nemzetek Szervezetét Izrael „ellenségeiként” nevezte meg, és az utóbbit a „gyűlölet Knesszetének” nevezte.

ירושלים במרכז – שידור חי ממרכז הרב

עצרת ההודיה המרכזית לציון 54 שנים לאיחוד ירושלים.בשיתוף:עירית ירושליםמשרד ירושלים ומורשתהרשות לפיתוח ירושליםהפקה: צ’יקו הפקות ואירועים.צילום ושידור: רואים את…

Pollard angol nyelvű beszéde 2:09:28-tól látható

Kitartva amellett, hogy a kétállami megoldás „kitaláció”, Pollard azt mondta, hogy az egész bibliai Izrael földje Isten adománya, és hogy más népnek nincs joga hozzá.

Sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy Izrael átadta a Templom-hegy feletti felügyeletet Jordániának, és ennek visszafordítására szólított fel, hozzátéve, hogy a területen lévő Al-Aksza mecsetet zsinagógává kellene alakítani, és hogy a szent hely jelenleg befalazott keleti kapuját „a Messiás kapujává kellene újra szentelni”.

„Az országoknak meg kellene mondani, hogy vagy Jeruzsálemben helyezik el nagykövetségeiket, vagy Izraelben egyáltalán nem”

– mondta Pollard, hozzátéve, hogy az amerikai diplomatákat ki kellene utasítani, ha Washington megpróbálja újra megnyitni jeruzsálemi konzulátusát, amely de facto a palesztinok képviseletét látta el.

A most 66 éves Pollard katonai titkokat adott el Izraelnek, miközben az 1980-as években az amerikai haditengerészetnél dolgozott civil hírszerzési elemzőként. 1985-ben tartóztatták le, miután sikertelenül próbált menedékjogot kérni a washingtoni izraeli nagykövetségen, és bűnösnek vallotta magát. A kémügy kínos helyzetbe hozta Izraelt, és évekre megromlott a kapcsolata az Egyesült Államokkal.

Pollardot életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. Az amerikai védelmi és hírszerzési tisztviselők szerint kémkedése nagy károkat okozott, és nagy hévvel érveltek szabadon bocsátása ellen. De miután 30 évet töltött szövetségi börtönben, 2015-ben szabadult, és öt évre feltételesen szabadlábra helyezték. Pollard tavaly év végén hősies fogadtatásban részesült Izraelben.

Pollard: hűséges maradtam a zsidó néphez

Pollard azt nyilatkozta, hogy letartóztatásának híre az akkori amerikai zsidó vezetőket hidegen hagyta.