Kitöréstúrás jobbikost indít a Momentum, izraeli „illiberalizmust” kritizáló baloldalit a Párbeszéd és az MSZP

Újabb ellentmondásos jelöltekkel bővült az ellenzéki összefogás kínálata az előválasztások során.

A jobbikos Stummer Jánost támogatja Békés megye 1. számú körzetében az ellenzéki előválasztáson a Momentum – jelentette be Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a Hang.hu szerint.

Stummer neve onnan lehet ismerős az olvasónak, hogy 2013-ban szerepelt neve abban a botrányban, mely több jobbikos politikust is érintett, s mely az ELTE BTK hallgatói önkormányzat (HÖK) kapcsán robbant ki. Mint kiderült, a HÖK vezetése többek között külső és származás alapján osztályozták a hallgatókat, például az alapján, hogy „zsidó-e”.

Az ATV 2013-as cikke szerint a kérdéses időben Stummer a HÖK egyik vezetője volt.

Stummer továbbá az Alfahír 2016-os, és a Barikád magazin 2013-as cikke szerint is részt vett más jobbikos politikusokkal, például Z. Kárpát Dániellel és az akkor még a pártban politizáló Novák Előddel a Kitörés emléktúrán, mely Budapest nyilas és náci német védőire emlékezik meg, akik 1945-ben megkíséreltek kitörni a szovjet ostromgyűrűből.

Izrael-kritikus baloldali

Az MSZP és a Párbeszéd pedig Dorosz Dávid volt LMP-s politikust, Karácsony Gergely főpolgármester volt helyettesét indítja Pest megye 5. körzetben – írja a 444.

Mint azt nemrég lapunk is megírta, Dorosz 2019-es könyvében („Az idő szorításában”) így fogalmazott:

„Napjainkban a többfrontos, számos proxyháborúval tarkított iráni-szaúdi küzdelem, illetve Izrael illiberális kormánya okozhat komoly problémákat”.

Dorosz jelenleg a Párbeszéd kampányfőnöke.

Egyre ellentmondásosabb az ellenzéki összefogás

Korábban a Betyársereg mellett kiálló jobbikost indít az MSZP, a Jobbik pedig Kunhalmi Ágnest, aki korábban tiltakozott a párt anticionista tüntetése ellen.