Tanulmány: az amerikai hagyományos média nagy része támogatja Bident

A Pew Research szerint 30 éve nem kapott egy elnök sem olyan kevés média kritikát, mint Joe Biden. 

A Pew tanulmánya elsősorban a hagyományos médiaszolgáltatókat vizsgálta, és nem az internetes felületeket. Arra jutottak, hogy a tv csatornák és újságok harminc éve nem közöltek olyan kevés negatív hírt egy elnökről, mint most – számolt be a Daily Wire. 

Az elemzett adatokból kiderült az is, hogy minden Bidenről megjelent cikk 50%-a megemlíti Donald Trumpot.

A felmérés szerint az amerikai konzervatívok többet nézik a híreket, mint a liberálisok, és nézők többsége negatívan reagált a szisztematikus rasszizmussal foglalkozó anyagokra, és azt nyilatkozták, hogy szeretnének többet tudni az mexikói határválsággal.

A Pew Bill Clintonnal kezdődően minden elnöki ciklus első hatvan napját vetette össze a Biden-Harris kormányzat első hatvan napjával és arra jutott, hogy egyik előző elnökség alatt se volt ilyen kevés kritikus cikk egy elnökről, mint most.

Bár Obama általános médiamegítélése pozitívabb volt elnöksége alatt, az elnököt így is több kritika érte, mint most Bident.

Donald Trump ezzel szemben elnöksége első hatvan napján mindössze 5%-nyi pozitív sajtót kapott.

A felmérés összességében megállapította, hogy a teljes médiát figyelembe véve az elnök megítélése inkább negatív, mint pozitív.

Véglegesen letiltotta a Twitter a CNN-t leleplező újságírót

James O’Keefe a napokban hozta nyilvánosságra azt a felvételt, amelyen a CNN egyik fejese elismeri, hogy a csatorna propagandát nyomott, hogy leváltsák Trumpot.