Hillary Clinton: az oroszok tehetnek a Brexitről

A korábbi amerikai külügyminiszter többek között saját választási vereségét is részben az oroszok számlájára írta.

A 2016-os Brexit szavazás óta vannak csoportok, akik meg vannak róla győződve, hogy a britek kilépése az Európai Unióból az oroszok „fake news” terjesztésének a következménye. Ezt annak ellenére teszik, hogy minden felmérés azt mutatja, hogy a britek többsége továbbra is támogatja, hogy kiléptek – írja a Spectator USA.

Nemrég Hillary Clinton egy Chatham House által szervezett interjúban a „liberális demokráciák” jövőjéről beszélt.

Bár a Brexit-szavazás már lassan öt éve történt, Clinton felelevenítette az orosz konspirációt, vagyis azt, hogy Putyinék befolyással voltak a szavazás kimenetelére.

Nem ez az első alkalom, hogy Clinton orosz konspirációról beszélt a Brexit kapcsán. 2019-ben kijelentette, hogy „megmagyarázhatatlan és szégyenteljes” az, hogy a brit kormány nem hozza nyilvánosságra az orosz beavatkozással kapcsolatos kutatásainak eredményét. Ezt 2020-ban megtette a kormány, amely megállapította, hogy „nem találtak bizonyítékot sikeres külföldi beavatkozásra a brit demokratikus folyamatokba”. A Spectator szerzője megjegyzi, hogy ezt úgy tűnik Clinton nem olvasta el.

Hillary Clinton a tavalyi választás óta, már nem saját bukásának okairól tart előadásokat, hanem a „fake news” és a hamis információk internetes terjedésének veszélyéről ad interjúkat és tart fizetett beszédeket.

Hillary Clinton szerint a problémát a fehér felsőbbrendűséget hirdetők okozzák Amerikában

Hillary Clinton szerint a Trump elleni impeachment-eljárás nem fogja megoldani a „fehér felsőbbrendűség” hívei okozta problémát.