Fegyveres támadás történt egy izraeli katonai őrhelynél

Fegyveres terrortámadásra került sor pénteken délelőtt Szamária északi részén, a három támadott ártalmatlanították. 

A rendőrség nyilatkozata szerint három fegyveres terrorista tüzet nyitott a határőrség bázisának kapujára – számolt be az Ujkelet.live

Dzsenin mellett három palesztin fegyveres megközelítette a Szalem nevű faluhoz vezető útnál felállított katonai ellenőrzőpontot, majd rálőttek a katonákra, akik viszonozták a tüzet. Két palesztint agyonlőttek, a harmadikat pedig életveszélyesen megsebesítették – jelentette a közszolgálati rádió.

איתי בלומנטל Itay Blumental on Twitter: „כוח מג”ב מנע פיגוע ירי במחסום סאלם בצפון השומרון. שלושה מחבלים הגיעו חמושים ברובי קרלו- ונורו. שניים הרוגים, שלישי פצוע אנוש. אין נפגעים לכוחותינו pic.twitter.com/AJMTOIRw6N / Twitter”

כוח מג”ב מנע פיגוע ירי במחסום סאלם בצפון השומרון. שלושה מחבלים הגיעו חמושים ברובי קרלו- ונורו. שניים הרוגים, שלישי פצוע אנוש. אין נפגעים לכוחותינו pic.twitter.com/AJMTOIRw6N

A héten ez volt a harmadik terrortámadás.

Vasárnap egy 47 éves terrorista fegyveres támadást hajtott végre a Szamáriában, megölve egy 19 éves jesiva hallgatót és megsebesítve két társát.

A 19 éves Jehuda Guetta és két vele egykorú társa, Benaja Peretz és Amicháj Hala vasárnap a szamáriai Tapuach-csomópontnál a buszmegállóban várakoztak, amikor egy elhaladó autóból tüzet nyitottak rájuk.

Guetta súlyos fejsérülést szenvedett és szerda este belehalt sérüléseibe. Peretz súlyos hátsérülést szenvedett, az orvosok továbbra is harcolnak az életéért. Hala könnyű sérüléseket szenvedett, hétfő reggel elhagyhatta a kórházat. Mindhárom fiú a közelben lévő Itamar közösség jesivájából való.

A gyilkost Muntaszír Salabit szerda este tartóztatta le Szilvad faluban a rendőrség különleges egysége az izraeli hadsereg csapataival, a Sabak (Sin Bét) belbiztonsági szolgálat hírszerzési információi alapján.

Szintén vasárnap egy 60 éves palesztin nő próbált katonákat megkéselni Gus Ecion-csomópontnál, Betlehemtől délre.

Az elmúlt hetekben jelentős feszültség alakult ki Izraelben különösen Kelet-Jeruzsálemben, ahol csütörtökön összecsapásokra került sor az izraeli katonák és a helyi arabok között.

Fotó: EPA/ALAA BADARNEH

Összecsaptak az arabok és a zsidók Jeruzsálemben

A Lehava arab-zsidó együttműködés ellenes csoport tagjai csaptak össze az arab tüntetőkkel, akik a két csoportot elválasztó rendőröket kezdték dobálni.