A Twitter gyorsan felfüggesztette Trump blogjának a fiókját

Egy nappal az új blog bejelentése után a közösségi oldal gyorsan letiltotta azt a fiókot, amin Trump üzeneteit posztolták – számolt be a Daily Wire. 

Donald Trump kedden jelentkezett új oldalával, ami a „From the Desk of Donald J. Trump” nevet kapta. Nem sokkal az oldal megjelenése után Twitteren felbukkant egy fiók, amely a blog posztjait kezdte megosztani. A Twitter azonban szerda estére gyorsan felfüggesztette a fiókot.

A volt elnök azért volt kénytelen új platformot választani, mert mind a Facebook, mind a Twitter felfüggesztette a fiókját a január hatodikai eseményekre hivatkozva.

A Twitter megvédte a felfüggesztést, szerintük az új fiók ki akarta játszani a tiltást, amit pedig a cég egyelőre nem tervez feloldani.

A közösségi oldal a múlt héten bejelentette, hogy nem tervezi visszaengedni a volt elnököt a platformra.

Szerdán a Facebook is bejelentette, hogy egyelőre határozatlan ideig fenntartják Trump oldalának felfüggesztését.

A közösségi oldalak annak ellenére nem engedik vissza az elnököt, hogy nem zajlik ellene nyomozás, és a felbujtás vádja sem állna meg egy bíróság ellőtt. A republikánusok szerint politikai okból tartják távol az elnököt az oldalaktól.

Szög a szólásszabadság koporsójába

Zuckerbergék döntése, hogy elhallgattatják az amerikai elnököt veszélyes lavinát indíthat meg. Megyeri A. Jonatán véleménycikke.