Lebuktak: marxista tanrendjével büszkélkedett egymásnak két amerikai professzor

„Minden nap, és egész álló nap a társadalmi igazságosságról beszélek a diákoknak” – hallották egyiküktől egy bekapcsolva maradt mikrofonnak köszönhetően.

Több amerikai hírportál is beszámolt arról a kínos esetről, ami nemrég az illinois-i Roosevelt Egyetem két professzorával történt. Az oktatók, akik középiskolában is tanítanak, egy tantesti ülés előtt beszéltek arról, hogy miként népszerűsítik óráikon a marxista ideológiát.

Gina Harris és Ralph Martire a Zoomon keresztül csatlakozott februárban egy megbeszéléshez, ahol bekapcsolva maradt mikrofonjukon keresztül tárgyaltak a témáról – derül ki a The Blaze írásából.

„Csak a társadalmi igazságosság a téma, egész nap, minden nap. Állandóan beszélnem kell azokról a dolgokról, amiket szeretek. Ez van a nappali és esti óráimon is” – büszkélkedett Harris, aki szerint az általa promotált társadalmi igazságosság „mindennek a része”, valamint egy igazi „alap”.

Válaszul Martire elmondta, hogy óráin ugyan a fiskális politika lenne a fő téma, ezt mellőzve inkább a társadalomszerveződésről és társadalmi igazságosságról van szó az óráin. Majd jókedvvel azt is elárulta, hogy ezt az egyetemi diákok szóvá szokták tenni.

„Ha nem érted az értékeidet, nem tudod helyesen elosztani az erőforrásokat” – tette hozzá Martire.

Ennél a pontnál valaki felhívta az oktatók figyelmét arra, hogy a bekapcsolva maradt mikrofon miatt a beszélgetésüket az iskola előadótermében is hallani lehet. Erre viszont csak annyit feleltek, hogy nem zavarja őket a dolog.

‘All social justice all the time’: Socialist OPRF school board members caught gloating on Zoom

‘All social justice all the time’: Socialist OPRF school board members caught gloating on Zoom

Az eset kapcsán a The Blaze megkereste az érintett oktatókat és a Roosevelt Egyetemet is, de egy helyről sem kaptak mindeddig választ.

A marxizmus modern prédikátorai — Milyen lesz a világ jövője, ha Amerikát szocialisták irányítják?

Marx ,Engels és Lenin soha nem tudtak működő rendszert teremteni, csak elméleteket. Ma abban az országban hódít romboló ideológiájuk, amit részben pont a kapitalizmus emelt a világ tetejére.