Kanadában már három bejegyzett szülője is lehet egy gyereknek

Egy kanadai bíró úgy döntött, hogy egy két éves kisfiú szüleiként bejegyezhető az őt nevelő három felnőtt, akik poliamorista kapcsolatban élnek. 

A progresszív kampányok azt állítják, hogy egy jobb világot hoznak el olyan reformok pártolásával, amelyek lebontják a jelenlegi rendet, és ez a kampány egyre erőszakosabb kezd lenne – írja az UnHerd magazin.

A progresszív kísérletezés első számú laboratóriuma Kanada. Nemrég például egy bíró engedélyezte, hogy két nő és egy férfi legyen bejegyezve egy két éves kisfiú szüleinek.

A három felnőtt poliamorista kapcsolatban él, és kettejüknek természetes módon született a gyermeke ezért ők lettek a bejegyzett szülők. Mivel azonban a pár szexuális kapcsolatban él egy harmadik nővel ezért a biológiai szülők azt követelték a bíróságtól, hogy ő is legyen bejegyezve a kisfiú szülőjeként.

A törvények liberalizációja következtében egyre gyakrabbá válhatnak az ehhez hasonló esetek.

Kanadában a törvény már lehetővé teszi, hogy amennyiben egy béranya hordja ki a gyereket, akár három személy is bejegyezhető „szülőként”.

Kanadában fogdába zártak egy férfit, amiért lányként utalt transz fiára

A férfit a bíróság megsértéséért tartóztatták le, miután kiskorú, magát fiúként azonosító gyermekére a lányaként utalt egy tárgyalás során.