Izraeli arab vezetők is kifejezték részvétüket a meróni tragédiával kapcsolatban

Az Arab lista vezetője szerint „szívfacsaró”, ami a zarándokhelyen történt. 

Folyamatosan érkeznek a részvétnyilvánítások a modern zsidó állam történetének egyik legnagyobb békeidő alatt történt tragédiája kapcsán. A csütörtök este történt tragédiában a legújabb hírek szerint 45-en haltak meg, köztük több kiskorú is – írja a Times of Israel.

A tragédia helyszínére ellátogatott Benjamin Netanjahu miniszterelnök és a kormány bejelentette, hogy vasárnap nemzeti gyásznapot tartanak.

Az arab lista vezetője Ajmán Odeh elmondta, hogy szívfacsaró, hogy családok lesznek szétszakítva a tragédia következtében. A politikus szerint reményt keltő volt a tragédia utáni arab-zsidó együttműködés.

Ahmad Tibi az Arab Lista egyik képviselője is részvétet nyilvánított Twitteren. „Mély fájdalmat érzek azok iránt, akik ünnepelni mentek” és szörnyű tragédiának nevezte a történteket.

Tibi lefotózta, hogy egy Merón közeli arab város felállított egy sátrat, ahol ételt és italt vehetnek magukhoz a hazafelé tartó ultraortodox zarándokok.

Fotó: EPA/DAVID COHEN

Tragédia Izraelben: eltaposták egymást az emberek a Lág Báomer ünnepen

45 embert agyontaposott a tömeg egy zsidó ünnepségen kialakult tolongásban Izrael északi részén, és több mint százan megsérültek, sokan közülük válságos állapotban vannak.