Ő lehet az új amerikai Izraelbe delegált nagykövet

Thomas Nidest nevezheti ki Izraelbe delegált nagykövetének Joe Bident — írja a Washington Postra hivatkozva az ujkelet.live.

A Washington Post szerdai riportja szerint Joe Biden amerikai elnök várhatóan a külügyminisztérium egykori tisztviselőjét, Thomas Nidest nevezi ki az Egyesült Államok jeruzsálemi nagykövetének.

A jelölést először decemberben a Jewish Insider szellőztette meg, megjegyezve, hogy a Barack Obama idején a Morgan Stanley ügyvezető igazgatója és alelnökeként szolgáló Nides szoros kapcsolatban áll Bidennel, valamint kabinetjének és nemzetbiztonsági csapatának kulcsfontosságú tagjaival.

Obama elnöksége alatt a Fehér Házban Nidest egy olyan alapvetően Izrael-párti tisztviselőnek tekintették, akihez az izraeliek gyakran fordultak, amikor kihívások merültek fel a két szövetséges között.

A Jewish Insidernek nyilatkozó, Thomas Nideshoz közel álló Aaron David Miller, a Carnegie Nemzetközi Béke Alapítvány vezető munkatársa szerint,

Nagyon okos, politikailag jó kapcsolatokkal és rengeteg kormányzati tapasztalattal rendelkező jelölt. Érzékenyen Izrael-párti, de szerintem képes arra a fajta az elvonatkoztatásra, amely fontos ahhoz, hogy megtalálja az egyensúlyt az Egyesült Államok és Izrael kapcsolatában, Izrael érdekei és a mieink védelme között.

Human Rights Watch: Izrael apartheid állam, szankciót neki!

Kibújt a szög a zsákból: a Human Rights Watch 213 oldalas jelentésében apartheid bűntettével vádolja Izraelt.