Sírva fakadt a Homeland sztárja, amikor értesült arról, hogy rokonait is lemészárolták a holokausztban

Mandy Patinkint, zsidó származású színész, akit olyan filmekből és sorozatokból ismerhetünk, mint a Homeland, a Law and Order vagy a Criminal Minds, a Finding Your Roots (Gyökereid felfedezése) című nagysikerű dokumentumfilmben tudja meg családja tragikus történetét – írja a Jewish Telegraphic Agency.

Patinkin családját a lengyelországi Bransk városában gettósították, majd onnan szállították a treblinkai koncentrációs táborba.

A színész, miközben családja nevét olvassa, szembesül a branski zsidók szörnyű sorsával. Patinkin megemlíti, hogy bejárta a koncentrációs táborokat, ellátogatott családja szülőhelyére, de eddig nem tudott róla, hogy közvetlen rokonai is odavesztek a vészkorszakban.

Mandy Patinkin Learns He Had Family in the Holocaust

In this clip, Mandy Patinkin is moved to discover he had family members in the Holocaust. #FindingYourRoots airs Tuesdays at 8/7c on PBS. In the April 27th …

„Nincsenek szavak” – mondja Patinkin, a történteket olvasva.

A műsorvezető kérdésére, miszerint miként képzeli el a holokausztot Patinkin azt válaszolja:

„Az a szakmám, hogy elképzelek, de ezt a szörnyűséget még én sem tudom elképzelni”.

„Kezdjék az asszonyok ütni a zsidókat, őket nem fogja a törvény”

Pelle János könyvében elénk tárul a negyvenes évek közepének társadalmi-gazdasági feszültsége és az ebből fakadó indulat szélsőséges megnyilvánulása.