Lesz is Starbucks Izraelben, meg nem is

2020-ban jelentős növekedést mutatott az izraeli lakosság kávéfogyasztása, ezért kiváló piaci lépést tesz a Starbucks azzal, hogy megerősíti jelenlétét a piacon – így kommentálta nemrég amerikai partnerének döntését Nahum Seeman, a Nestlé izraeli vezetője.

Az IsraelHayom szerint az óriáscég Tel Avivban nyitja meg ideiglenes (úgynevezett pop-up) üzletét, ahol április 25. és május 15. között fogja népszerűsíteni termékeit a Dizengoff Centerben.

Egyelőre értékesítés nem fog történni a helyszínen, azonban kóstolók mellett jelentős kedvezményekhez is juthatnak majd a kávé szerelmesei, akik amúgy eddig is megvásárolhatták a Starbucks termékeit az izraeli boltokban.

Az amerikai vállalat 2001-ben nyitotta meg első üzlethálózatát a zsidó államban, ám két évvel később máris bezárta kapuit.

Akkori híresztelések szerint a visszavonulás mögött arab nyomás és politikai indítékok álltak, ám a cég vezetője üzleti okokra hivatkozott.

Seeman szerint az új üzlet megjelenése azért is üdvözlendő, mert az egy jel arra, hogy a koronavírus után az ország kezd visszaállni a megszokott rendbe.

Nincs különösebb baja a híres zsidó humoristának a BDS mozgalommal

Sarah Silverman helyesli, hogy a BDS véget akar vetni az izraeli megszállásnak.