A Chauvin-per egyik esküdtje zavargásoktól félt az ítélet miatt

Úgy véli, akár az esküdteknek is bántódása esett volna „ha rossz ítéletet hoznak” – írja a Mandiner.

Mint ismert, április 20-án kimondta Derek Chauvin bűnösségét az esküdtszék azokban a vádpontokban, amelyek szerint ő ölte meg George Floydot. A vádpontok szerint a rendőr sorban: 40, 25 és 10 évet kaphat, a büntetések összeadódnak.

Az üggyel kapcsolatban a Federalist számol be Lisa Christensenről, aki pótesküdt volt a tárgyaláson. Mint mondta: vegyes érzésekkel fogadta, mikor felkérték a feladatra.

Úgy éreztem, bármi is történik, az egyik csoport csalódni fog. Nem akartam sem zavargások, sem randalírozást, és attól tartottam, a házamhoz fognak jönni, ha nem elégedettek az ítélettel”

– vallotta be Christensen.

Mint mondta, örült annak, hogy a tárgyalás televízión történő közvetítése miatt nagyobb volt az átláthatóság, ám ez a tárgyalás időszakát „stresszesebbé” tette. Arról is beszélt, hogy városában, Brooklyn Centerben zavargások törtek ki, egy alkalommal nem is tudott Christensen emiatt hazamenni. Azt mondta ugyanakkor, hogy a történtek végül nem befolyásolták az ítélet meghozatalában.

2020 május 25-én George Floyd rendőri intézkedés közben életét vesztette. Az eset miatt országszerte tüntetések és zavargások robbantak ki, amelyek a nyugati világ országaira is átterjedtek.

Dershowitz szerint a Derek Chauvin ítéletet érvényteleníteni fogja a fellebbviteli bíróság

A sztárügyvéd szerint az esküdtekre nyomást gyakoroltak a demokrata politikusok, más jogi szakértők azonban kétlik, hogy van olyan fellebbviteli bíró az államban, aki megváltoztatná az ítéletet.