Dershowitz szerint a Derek Chauvin ítéletet érvényteleníteni fogja a fellebbviteli bíróság

A sztárügyvéd szerint az esküdtekre nyomást gyakoroltak a demokrata politikusok, más jogi szakértők azonban kétlik, hogy van olyan fellebbviteli bíró az államban, aki megváltoztatná az ítéletet. 

Alan Dershowitz azt nyilatkozta már az ítélet előtt, hogy a fellebbviteli bíróságnak érvénytelenítenie kell a Chauvin ítéletet, mivel túl sok volt a külső hatás, az esküdtek pedig valószínűleg kompromittálva lettek azzal, hogy a bíróság egyszer se különítette el őket – írja a Blaze.

Kedden minden vádpontban bűnösnek találták Derek Chauvint beleértve a hirtelen felindulásból elkövetett emberölést is.

Dershowitz a Newmax TV-én nyilatkozott az esetről, szerinte a rendőr megbocsájthatatlanul viselkedett, de az ítélettel kapcsolatban kétségei vannak, s a külső körülmények miatt érvényteleníteni kellene azt.

A hatalmas média érdeklődés ellenére az esküdteket először hétfőn különítették el, ami azt jelenti, hogy követhették mi játszódik le a médiában az üggyel kapcsolatban.

Dershowitz szerint nem szabad, hogy a média elérje az esküdteket, és elmondása szerint

nincs meggyőződve arról tisztességes eljárás előzte meg az ítélethozatalt.

A sztárügyvéd szerint könnyen lehet, hogy az ügy egészen a Legfelsőbb Bíróságig fog jutni, ami szerinte nagy eséllyel eltörölné az ítéletet.

Dershowitz szerint Maxine Waters demokrata kongresszusi képviselő megfélemlítette az esküdteket,miután Minneapolisba utazott, és további konfrontációra szólította fel a tüntetőket, ha felmentik Chauvint.

„Pontosan azt a forgatókönyvet vették elő, amit az 1920-as években csináltak Délen a politikusok, akik kiálltak és felhergelték a tömeget, hogy ítéljék el a feketéket és mentsék fel a fehéreket”

– jelentette ki Dershowitz.

Az ügyet elnöklő bíró is elismerte, hogy könnyen lehet, hogy Waters megjegyzései miatt a Fellebbvitel Bíróság megváltoztatja az ítéletet. Bár több jogi szakértő kétségbe vonta a döntést, többségük szerint nem valószínű, hogy lesz olyan fellebbviteli bíró aki megmerné változtatni az ítéletet. Ha az ítélet érvényben marad Chauvin akár 40 év börtönbüntetést is kaphat.

Minden vádpontban bűnösnek találta az esküdtszék Derek Chauvint

A George Floyd nyakán térdelő rendőr akár 40 évet is kaphat, holott Floyd be volt drogozva, szívbeteg és covidos is volt. Az ítéletnek örülnek a demokraták, szerintük Amerikában rendszerszintű a rasszizmus.