George W. Bush elárulta kire szavazott 2020-ban

A volt elnök új könyvével járja Amerikát, és nemrég megtörte hallgatását, hogy amnesztiát követeljen az illegális bevándorlóknak. 

George W. Bush új könyvet adott ki, amelyben saját festményeivel illusztrálja negyven bevándorló történetét. A kötet reklámkörútja során a People magazinnak adott interjúban elárulta, hogy a 2020-as választáson nem szavazott se Trumpra, se Bidenre – írja a Breitbart. 

Az elnök az úgynevezett beírásos opciót használta, és korábbi külügyminiszterére Condoleezza Rice-ra adta le a voksát annak ellenére, hogy Rice nem indult a választáson, és személyesen is kifejezte Bushnak, hogy nem szeretne elnök lenni.

Bush nyíltan nem kritizálta Trumpot, de a republikánus körökben közismert volt, hogy nem kedvelik egymást.

A korábbi elnök 2008 óta általában hallgatott a politikai kérdésekben, egy hete azonban felszólította a Kongresszust, hogy adjanak amnesztiát az Amerikában élő illegális bevándorlóknak, akiket gyerekként hoztak az Egyesült Államokban.

Bush a Washington Postba írt véleménycikkében elmondta, hogy nem támogatja a nyílt határokat, de fontos a bevándorlás támogatása.

2007-ben McCain szenátor támogatásával Bush megpróbált átvinni egy széleskörű amnesztiát azonban 15 demokrata és 37 republikánus a törvény ellen szavazott, ami így elhasalt a szenátusban.

Amerikai határválság: 20 éve nem érkeztek ennyien

Csak márciusban 172 ezer határsértőt vettek őrizetbe az amerikaiak.