Biden kényszerítené a tiltakozó orvosokat, hogy végezzenek nemátalakító műtéteket

A Biden adminisztráció fellebbezést nyújtott be azzal a bírósági döntéssel szemben, amely törvénytelennek nyilvánította, hogy megbüntessék azokat az orvosokat, akik lelkiismereti okokra hivatkozva, nem végeznek nemátalakító műtéteket. 

A bíróság januárban törvénytelennek nyilvánította az adminisztráció azon rendelkezését, hogy büntetésben részesüljenek azok az orvosok, akik megtagadják a „transz orvoslást” vagyis a hormonkezelést és az átalakító műtéteket. Biden most felebezett az ítélet ellen – számolt be Daily Wire.

Luke Goodrich jogi szakértő elmondta, hogy az adminisztráció „szexuális diszkriminációnak” nevezte az orvosok tiltakozását a procedúrák ellen.

A szakértő szerint Biden olyan embereket fenyeget büntetéssel, akik minden embert ugyanúgy ellátnak nemi identitásra való tekintet nélkül. Ráadásul az érintett kórházak rengeteg jótékonysági tevékenységet végeznek, mivel a többségüket egyházak tartják fenn. Goodrich szerint felháborító, hogy több millió dolláros büntetést akar a kormányzat kivetni ezekre az intézményekre.

A keresztény kórházak elleni támadás a jogi szakértő szerint veszélyezteti a vallásszabadságot.

„Az Obama-adminisztáció orvosai is elismerték, hogy a klinikai bizonyítékok egyelőre nem egyértelműek azzal kapcsolatban, hogy a nemváltó műtét segíti-e a nemi identitászavarban szenvedő személyen” – írta Goodrich.

Az elmúlt időben egyre több tanulmány látott napvilágot, ami a hormonkezelés hatásait is kétségbe vonta. Ennek ellenére

a Biden adminisztráció új egészségügyi államtitkár-helyettese Rachel Levin, aki maga is egy transz személy, korábban nyíltan támogatta a gyerekek hormonkezelését, és nemváltoztatásuk gyógyszeres megkezdését.

Levin a szenátusi meghallgatása során nem volt hajlandó nyilatkozni arról, hogy az adminisztráció tagjaként is támogatni fogja-e a kiskorúak hormonkezelését.

Borítókép: MTI/EPA/ABACA/Yuri Gripas

Akik eltörölnék a vallást az Egyesült Államokban

„Az amerikai baloldal által támogatott perek nem a diszkrimináció elleni harcot szolgálják, hanem démonizálják azokat, akik máshogy gondolkodnak és megpróbálják a Bibliát gyűlöletkeltő könyvként beállítani” – írja Yaakov Menken Zsidó Értékek Koalíciójának vezetője a Federalist hasábjain.