Arra kérik az izraelieket, ha nem szükséges, még ne utazzanak külföldre

Az Egészségügyi Minisztérium csütörtökön utazási figyelmeztetést adott ki az izraelieknek, hogy kerüljék a felesleges külföldi utazásokat, amíg a COVID-19 járvány nem enyhül. 


A figyelmeztetés hét súlyos koronavírus-kitörést tapasztaló országra összpontosít: Ukrajnára, Etiópiára, Brazíliára, Dél-Afrikára, Indiára, Mexikóra és Törökországra. Azonban az ezekbe az országokba tartó járatok továbbra is járnak, közölte az Ynetre hivatkozva az Ujkelet.live

A COVID-19 ellen beoltott izraelieknek és a betegségből felépülteknek is azt javasolják hogy ne hagyják el az országot.

Röviddel az utazási figyelmeztetés közzététele után Chezi Lévi, az Egészségügyi Minisztérium főigazgatója kifejtette, hogy ez a lépés abból a félelemből fakad, hogy Izrael sikeres oltási akcióját veszélyeztető új variánsok juthatnak be az országba.

Egy sajtótájékoztató keretében Lévi azt mondta, hogy az egészségügyi rendszer számos variánst listázott, amelyek aggodalomra adhatnak okot, köztük egy új indiai változatot, amely már hét embernél bukkant fel Izraelben.

Még mindig nem világos, hogy az új törzs rezisztens-e a vakcinával szemben, de valószínűleg fertőzőbb, mint az eredeti vírus.

Lévi elmondta, hogy Izraelben a leggyakoribb COVID-19 variáns az, amit először az Egyesült Királyságban fedeztek fel, és országosan az összes eset 95%-át teszi ki.

Az utazási figyelmeztetésben a minisztérium az izraelieket a honlapjára irányította, hogy kövessék figyelemmel azon országok listáját, amelyekben a halálozási szintek riasztóak.