Az Amazon kilenc új megújuló energia projektet indított

Az Amazon hétfőn bejelentette, hogy kilenc új közüzemi méretű szél- és napenergia-projektet indít az Egyesült Államokban, Kanadában, Spanyolországban, Svédországban és Nagy-Britanniában.

A világ legnagyobb internetes kiskereskedelmi vállalatának jelenleg 206 megújuló energiával kapcsolatos projektje van szerte a világban. A 71 közmű nagyságrendű szélenergia- és napenergia-projekt, valamint az üzleteken és egyéb épületeken elhelyezett 173 napelemtető összkapacitása 8,5 gigawatt lesz.

Az Amazon jelenleg a megújuló energia legnagyobb vállalati vásárlója Európában, több mint 2,5 gigawatt megújuló energia kapacitással. Ez a mennyiség több mint kétmillió európai háztartás éves áramfogyasztásának felel meg.

Az Amazon megerősítette, hogy 2025-re 100 százalékban megújuló energiát használ tevékenysége során, öt évvel megelőzve a 2030-ra kitűzött eredeti célt.

Az amerikai vállalat jelezte, hogy tovább növeli a megújuló energiaforrásokba való befektetéseit, azon erőfeszítéseinek részeként, hogy teljesítse azt a klímavédelmi vállalását, miszerint 2040-re nullára csökkenti szén-dioxit-kibocsátását.

A republikánusok tiltakoznak az Amazon „virtuális könyvégetése” ellen

A transz mozgalmat kritizáló könyv már évek óta kapható volt az oldalon, februárban azonban a cég leszedte a kínálatból, mivel „sértőnek” találta a tartalmát.