Leveszi kínálatából auschwitzi rabruhára emlékeztető darabját az Armani

Az olasz divatház nemrég koncentrációs tábort idéző darabot jelentett meg kínálatában. Ezt most a StandWithUs pro-Izrael szervezet nyomására távolította el – írja az Algemeiner.

Roz Rothstein, a StandWithUs társalapító-ügyvezetője először április 4-én jelentette meg a kérdéses ruhadarabról szóló fotót a szervezet Twitter-oldalán.

A kabátot az Armani Beverly Hillsben található üzletének kirakatában kapta lencsevégre.

Akkor Rothstein azt követelte a neves olasz divatháztól, hogy kérjen bocsánatot és távolítsa el a darabot kínálatából.

„Borzasztó ezt látni bárkinek, akinek fontos a holokauszt emléke, vagy azoknak, akinek személyes emléke van a náci koncentrációs tábor egyenruháiról, amelyeket a rabok voltak kénytelenek voltak viselni. Georgio Armaninak át kell gondolnia és kivonnia ezt az érzéketlen darabot” – állt a StandWithUs posztjában.

Roz Rothstein on Twitter: „A better view of the new offensive Armani jacket displayed in Beverly Hills. Armani: apologize and remove it! pic.twitter.com/RU23u60X78 / Twitter”

A better view of the new offensive Armani jacket displayed in Beverly Hills. Armani: apologize and remove it! pic.twitter.com/RU23u60X78

Az Armani bejelentette, hogy leveszik a kabátot kínálatukból és a cég Instagram-oldaláról is eltávolították az arról készült fotót.

Mengeléhez hasonlították a Pfizer zsidó vezérigazgatóját egy görög lapban

A görög kormány szerint a lap hangvétele a legaljasabb középkori antiszemitizmust idézi.