Mégse Obamáékról kapja a nevét egy amerikai iskola

Az iskola azután vetette el a tervet, hogy a latinó lakosok tüntettek, mondván „Obama nem támogatta az illegális bevándorlókat.”

Az Illinois állambeli Waukegan városában átakartak nevezni egy iskolát és az első választás Barack Obamára és feleségére Michelle-re esett. Azonban miután bejelentették a választást, a helyi latinó közösség tiltakozni kezdett, és az intézmény vezetése visszavonta a javaslatot – számolt be a Newsweek. 

Az iskola eredetileg Thomas Jefferson nevét viselte, de a város úgy döntött a Függetlenségi Nyilatkozat írója rasszista volt, ezért egy afro-amerikai ember nevét kell kapja az intézmény.

Az általános iskola végül John Lewis tavaly elhunyt demokrata képviselő nevét fogja viselni.

A helyiek azért ellenezték, hogy Obama legyen a névadó, mert azt állították, hogy az elnök több embert deportált, mint Trump.

Waukegan városának oktatásügyi hivatala márciusban két általános iskola átnevezéséről döntött. A másik intézmény eredetileg Daniel Webster 19. századi amerikai külügyminiszterről kapta a nevét. Az iskolát Edith M. Smith kevéssé ismert helyi szegregáció ellenes aktivistától fogják elnevezni.

Az oktatásügyi hivatal egyik küldöttje a nevekről való szavazáson felháborodottan nyilatkozott arról, hogy Obama nevét kapja az iskola.

„Nem leszek része annak, hogy olyan ember után kapja a nevét egy iskola, aki nem képviselte és nem képviseli az illegális bevándorlók közösségét”

– jelentette ki Edgar Castellanos, aki gyermekként illegális bevándorló szüleivel érkezett az országba.

Az elmúlt évben Amerika szerte divatossá vált a „problematikusnak” titulált alakokról elnevezett intézmények átnevezése, szobraik elhordása.

Elszállították Lincoln és a felszabadított rabszolga híres szobrát Bostonból

A szobor Lincolnnak mint a rabszolgaság felszámolójának állít emléket, de Boston vezetése szerint a szobor sértő, mert „kicsinyíti a feketék szerepét a saját felszabadításukban.”