Zsidókat próbált késelni Franciaországban

A helyi zsidó közösség antiszemita incidensként értékeli a támadást — írja a zsido.com.

Az eset Párizs egyik külvárosában történt.

A környéken tartózkodó zsidóknak sikerült legyűrniük a merénylőt. Az elfogott férfit – egy 35 éves, illegális bevándorlót Pakisztánból – átadták a rendőrségnek. A merényletet a kipás járókelőkre hátulról támadva kísérelte meg a Sarcelles-i zsinagóga közelében. A szemtanúk azonnal figyelmeztették a kiszemelt áldozatokat, akiknek sikerült sértetlenül elmenekülniük.

A rendőrök a támadónál egy 28 centiméteres, gipszkarton vágására alkalmas kést találtak. A férfi megpróbált elmenekülni a helyszínről, de a környékbeli zsidók, akik felfigyeltek a hangzavarra, üldözni kezdték, végül sikerült elkapniuk és addig őrizniük, amíg a rendőrök a helyszínre érkeztek. A szemtanúk elmondták a rendőrségnek, hogy

a férfi, aki, mint utóbb kiderült, évek óta illegálisan tartózkodik Franciaországban, letartóztatásakor azt kiabálta, hogy „ellopták a munkámat”.

A rendőrség hivatalos jelentése szerint a férfi erősen kapatos volt. Személyazonosságának megállapítása után a további jogi lépések megtételéig szabadlábra helyezték. Másnap ismét a zsinagóga közelében látták. Az Antiszemitizmus Elleni Küzdelem Országos Irodája kritizálta a hatóságok döntését.

„Már régen ki kellett volna toloncolni és a tárgyalásig őrizetben tartani”

– mondta az iroda egyik szóvivője.

Antiszemita támadások érték a francia szépségverseny résztvevőjét

A közösségi médiában estek neki a Miss France résztvevőjének, April Benayoumnak, miután a nő felfedte a szombati műsorban, hogy édesapja Izraelből származik.