A légierő készül a Függetlenség Napjára, a repülők a megszokottnál több város felett fognak átrepülni

A járványtól már majdnem megszabadult Izrael 73. függetlenségi napján légi tisztelgéssel ünnepli a lakosságot. 

Idén a légierő a szokásosnál több város felett halad majd át, „hogy tisztelegjen Izrael összes polgára előtt” – mondta a hadsereg szóvivője.

A koronavírus miatt bevezetett korlátozások jelentős enyhítésének köszönhetően engedélyezve lesz, hogy a lakosság kilátogasson az eseményre – számolt be az Ujkelet.live 

A showban a következő légijárműveket lehet majd látni: F-15, F-16, F-16I és F-35 “Adir” vadászgépek; Lavi kiképző repülőgép; C-130 és C-130J teherszállító repülőgépek és Boeing utántöltő repülőgép.

A tervek szerint a Black Hawk, a Sea Stallion, a Panther és az Apache helikopterek is részt vesznek az Izraelben mátászként ismert repülésen április 15-én 10: 30-tól 13: 00-ig.

צבא ההגנה לישראל on Twitter: „לרגל יום העצמאות ה-73: חיל האוויר יקיים מטס הצדעה מעל ערי ישראל>>> https://t.co/LafJYoZabu pic.twitter.com/AJz6kxJ7KX / Twitter”

לרגל יום העצמאות ה-73: חיל האוויר יקיים מטס הצדעה מעל ערי ישראל>>> https://t.co/LafJYoZabu pic.twitter.com/AJz6kxJ7KX

Ezenkívül a katonaság műrepülő-flottájának műsora is tervben van, négy repülőgéppel az ország körül 8:45 és 15:00 között. A műrepülés Tiberiás, Naharia, Akkó, Haifa, Tel-Aviv, Asdod, Askelon, Jeruzsálem Szacher és Függetlenségi parkjai, valamint Beerseva felett lesz látható.

Idén az állami emléknap és a függetlenség napja hivatalos ünnepségeit április 13-15-én tartják.

Minden résztvevőnek rendelkeznie kell „zöld útlevéllel”, mely igazolja, hogy vagy megkapták mindkét dózist a vakcinából vagy felépültek a vírusból.

Idén is volt hagyományos papi áldás a Siratófalnál

Nézegessen képeket a hétfőn megtartott eseményről.