Etiópiában nyit fejlesztőközpontot az izraeli légtisztító berendezéseket gyártó cég

Egy egy hónapig tartó, a Sheba Egészségügyi Központ által végzett kutatás szerint az Aura Air nevű startup cég légtisztítói 99,97%-ban vonják ki a levegőből a vírusokat és baktériumokat – írja a The Jerusalem Post.

Az Aura Air izraeli cég gyártósort és innovációs központot hoz létre Etiópiában – áll a társaság csütörtöki közleményében.

A tervről az Aura képviselői és több afrikai nemzet nagykövete közötti találkozó eredményeként számoltak be, amelynek során a nagyköveteknek bemutatták az izraeli légtisztító és fertőtlenítő rendszereket, és megbeszélést folytattak arról, hogyan alkalmazzák az izraeli tudást a COVID elleni küzdelemben.

A központ ugyan Etiópiában épül meg, de ez lesz az alapja más egészségügyi projektek megvalósításának a kontinensen. A találkozón Etiópia, Angola, Kamerun, a Kongói Demokratikus Köztársaság, Egyenlítői-Guinea, Ghána, Nigéria, Ruanda, Mozambik és Zambia nagykövete vett részt.

Aviad Shnaiderman, az Aura Air alapítója és vezérigazgatója nyilatkozatában úgy fogalmazott:

„Izraellel ellentétben a világ számos országában messze nincs vége a COVID-19 korszaknak, és meg kell találni annak lehetőségét, hogy beltéren is biztonságban lehessen élni. A világjárvány kezdete eltelt egy év alatt több ezer olyan rendszert telepítettünk világszerte, amelyek hozzájárultak az életmentéshez”.

„A legtöbb projektünk az Egyesült Államokban, Európában és a Távol-Keleten zajlott. Örülünk, hogy Izrael technológiai képességeit eljuttathatjuk az afrikai országokba is és segíthetjük őket a COVID-19, más kapcsolódó betegségek és persze a légszennyezés elleni küzdelemben” – mondta Shnaiderman.

Az Aura Airt több, mint három évvel ezelőtt alapították, nemrég pedig egy, a Sheba Egészségügyi Központ által végzett vizsgálat bizonyította, hogy rendszerük 99,97%-ban képes a különböző vírusok és baktériumok kiszűrésére.

A rendszer mesterséges intelligencia alapú mechanizmusa összehasonlítja a beltéri és a kültéri levegő minőségét, és egy alkalmazáson keresztül értesíti a felhasználókat a veszélyes gázok észleléséről.

A rendszert már világszerte telepítették kormányzati épületekbe, sportcsarnokokba, étkező- és szórakozóhelyekre, iskolákba, kórházakba, szállodákba és tömegközlekedési rendszerekbe.

Izraeli tudósok laboratóriumban előállított steaket mutattak be

Bármilyen méretű és ízű steaket el lehet készíteni a természetes állati sejteknek és a bionyomtatási technológiának köszönhetően.