A Facebook és az Instagram is törölt egy Donald Trumppal készült interjút

A Facebook és az Instagram közösségi oldalakról is eltávolították kedden Lara Trump „Jobboldali Nézőpont Lara Trumppal” oldalán apósával, Donald Trump volt amerikai elnökkel megjelent interjúját — írja a Mandiner.


Lara Trump, aki a Fox News amerikai hírcsatorna műsorvezetője is megosztotta a képernyőfotót arról az e-mailről, amelyet a Facebook munkatársaitól kapott. „Tudatjuk önnel, hogy Lara Trump Facebook oldaláról eltávolítottuk azt a bejegyzést, amelyben Trump elnök beszél” – áll az e-mailben.

Az indoklásban úgy fogalmaznak:

„A Donald Trump Facebook- és Instagram-fiókjában elhelyezett tartalmakhoz hasonlóan eltávolítjuk azokat a bejegyzéseket is, amelyekben a volt elnök hangja hallható, ezen kívül a fiók tulajdonosa további korlátozásokra számíthat”.

Eric Trump – a volt elnök fia és Lara Trump férje – egy olyan e-mail másolatát is közzétette, amelyet egy Facebook-alkalmazottól kapott, és amelyben arra figyelmeztetik, hogy a törlésre vonatkozó útmutatásuk minden a kampánnyal kapcsolatos felhasználói fiókra és oldalra vonatkozik. „Ez szörnyű! Mivé válik a hazánk?” – írta Eric Trump az Instagramon.

A legnagyobb közösségi oldalak és internetes videómegosztó portálok a Capitoliumnál januárban történt események után egymás után döntöttek arról, hogy eltiltják a volt elnököt fiókjainak használatától. Döntéseiket leginkább azzal magyarázták, hogy szerintük Donald Trump gyújtó hangú beszéde és közösségi felületein megjelent üzenetei okozták a zavargásokat.

A teljes cikk itt olvasható.

Trump menye a Fox News tudósítója lesz

A volt elnök menye eközben szenátusi posztot is ambicionál.