Összefognak a kevesek? Helyezkednek a Netanjahu-ellenes pártok vezetői

A Kék-Fehér párt vezetője felszólította a Jes Átid vezetőjét, Jáir Lápidot, a Jáminá elnökét Naftali Bennettel és a Likudból kilépett és Új Remény néven pártot alapító Gideon Száárt, hogy üljenek le tárgyalni – írja az Arutz7.

A megbeszélés célja egy olyan koalíció létrehozása volna, mely rendelkezne a szükséges parlamenti mandátumszámmal ahhoz, hogy kormányt alkosson Benjamin Netanjahu ellenében.

„A változást sürgető blokk vezetőit arra kértem, minél hamarabb üljünk le, és alakítsunk kormányt, hogy megállíthassuk Netanjahut”

– áll a Kék-Fehér párt vezetőjének közleményében.

Mindeközben Reuven Rivlin elnök elkezdi a megbeszéléseket az egyes pártok vezetőivel, hogy eldönthesse, hogy április 7-én kinek ad kormányalakítási megbízást.

Az Elnöki Hivatal közölte: „A konzultációs forduló végén az elnök aszerint kéri fel az érintett jelölteket a kormányalakításra, ahogy az a pártok konzultációjából logikus annak érdekében, hogy Izraelnek működő kormánya legyen.”

Izrael nem szeretne Fatah-Hamász koalíciót

Az izraeli nemzetbiztonsági szolgálat a Shin Bet vezetője arra kérte Mahmud Abbászt, hogy ne alakítson közös kormányt a Hamásszal.