Biden: „Nincs olyan dolog, amit egy férfi meg tud csinálni és egy nő ne tudna, vagy akár még jobban”

Joe Biden amerikai elnök egy, a Fehér Házban tartott rendezvényen kijelentette: „Nincs a világon olyan dolog, amit egy férfi meg tud csinálni, és egy nő ne tudna, vagy akár még jobban.”

Az Egyesült Államok januárban beiktatott 78 éves elnöke úgy folytatta:

„Sok a dolgunk, de együtt biztosíthatjuk, hogy lányainknak ugyanazok a jogai és lehetőségei legyenek, mint fiainknak. És ha képesek vagyunk erre, akkor az sorsfordító lesz nemzetünk szempontjából. Ez a cél. Erről van szó. Erről szól ez a csapat, mi mindannyian.”

Biden hozzátette: „Hadd mondjak még valamit. Mondtam a lányaimnak, unokáimnak, amióta elég idősek ahhoz, hogy megértsék, amit mondok – és komolyan gondolom: Nincs a világon olyan dolog, amit egy férfi meg tud csinálni és egy nő ne tudna, vagy akár még jobban.”

Daily Caller on Twitter: „BIDEN: „There’s not a single thing a man can do that a woman can’t do as well or better. Not a single thing.” pic.twitter.com/QydJ9RCV5m / Twitter”

BIDEN: „There’s not a single thing a man can do that a woman can’t do as well or better. Not a single thing.” pic.twitter.com/QydJ9RCV5m

Biden kijelentését sokan megmosolyogták. Ben Shapiro konzervatív újságíró és a legnagyobb konzervatív véleményoldal, a Daily Wire társtulajdonosa arra a sporttörténeti tényre emlékeztetett, hogy:

„Az FC Dallas 15 évnél fiatalabbakból álló fiúcsapata birkózásban megverte az Egyesült Államok felnőtt női válogatottját.”

Rita Panahi, ausztrál politikai kommentátor azt írta:

„Ezt a pártos baromságot! A nők rengeteg mindent képesek jobban csinálni, mint a férfiak, de az nem tagadható, hogy a férfiak erősebbek és gyorsabbak. Ugyan melyik nő akarná a férfiak fizikai munkáját végezni?”

Mollie Hamingway, a Fox News riportere azt írta Twitteren:

„Micsoda hamis és szomorú kijelentés. A férfiak és a nők sok szempontból különböznek egymástól, és ez így szép és jó!!”

Allie Beth Stuckey politikai elemző szerint:

„Talán bennem van a hiba, de egyszerűen nincs szükségem erre a pártfogó hülyeségre, hogy remekül érezzem magam nőként. Nagyon örülök, hogy vannak olyan dolgok, amiket a férfiak meg tudnak tenni, én meg nem. Nagyon örülök annak is, hogy én pedig olyan dolgokat is megtehetek, amelyeket a férfiak nem tudnak, például gyermeket tudok szülni. Nem akarok olyan lenni, mint egy férfi. ”

Feministák: Biden kinyírhatja a női sportot

Az amerikai feministák dühösek, mert Biden gender-diszkriminációról szóló rendelete lehetővé teheti a transznemű nők indulását a női sporteseményeken.