Afroamerikai NBA sztár lánya esküvőjén hórázott

Az NBA Hall of Fame-ben is számon tartott Charles Barkley Jimmy Kimmel esti beszélgetős műsorában mesélt lánya esküvőjéről a zsidó származású Ilya Hoffmannal – írja a Jewish Telegraphic Agency.

Barkley-t pályafutása során öt-öt alkalommal választották be az All-NBA első és második csapatába, egyszer bekerülhetett a harmadik csapatba is. Tizenegy All-Star gálán vett részt, 1991-ben a gála MVP-jévé választották. 1993-ban a liga legértékesebb játékosának szavazták meg. Az NBA 50. évfordulóján beválasztották az NBA történetének 50 legnagyobb játékosává. Részt vett az 1992-es és 1996-os nyári olimpiákon. Mindkét olimpián olimpiai bajnoki címet szerzett csapatával, a Dream Teammel. 2006-ban Barkley-t bevették a Kosárlabda Hírességek Csarnokába.

Mivel alacsonyabb volt a megszokott erőcsatároknál, erejét és agresszivitását használva válhatott az NBA egyik legjobb „lepattanózójává”.

Barkleynek sokoldalú játékosként megvolt a képessége arra, hogy pontokat szerezzen, támadásokat építsen fel, irányítson és védekezzen. 2000-ben vonult vissza, karrierje során több mint 20 ezer pontot, 10 ezer lepattanót szerzett és 4000 gólpasszt adott.

Az esküvőről beszámolva Barkley elmondta:

„Nagyon keményen melóztam, mert nyilván fel kellett tegyük a vőlegény egy székre” – mondta Barkley Kimmelnek.

A The New York Times beszámolója szerint a zsidó esküvőkön szokás, hogy a vőlegényt és a menyasszony székeken felemelik, a szertartást  John Linder reform rabbi vezette, a Temple Solel vallási vezetője Scottsdale közelében.

Hoffman, egy marketing szakember 2016-ban egy partin találkozott Barkley lányával.

Leveszi az amerikai tévétársaság az ortodox zsidókat kifigurázó sorozat epizódját

A Nurses egyik epizódjában ugyanis egy ortodox zsidó beteg arra hivatkozva utasítja vissza a csontátültetést, hogy „előfordulhat, hogy a donor arab vagy nő”.