Visszaszólt Laudernek a Jobbik elnöke

Jakab válaszolt Laudernek: furcsállja, hogy a kritikát nem Orbán Viktornak címezte a Zsidó Világkongresszus elnöke — írja a Mandiner.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke az ATV Egyenes Beszéd vendége volt kedd este. A műsorban szóba került Ronald Lauder minapi nyilatkozata is a Jobbik múltjáról.

Mint lapunk is megírta, véleménycikkében a Zsidó Világkongresszus elnöke felidézte, hogy nemrégiben a párt vezetője,

Jakab Péter egy interjúban azt mondta: a Jobbik »soha nem volt szélsőjobboldali párt, de megtűrt vállalhatatlan, szélsőjobboldali személyeket«.”

A szerző szerint

„sajnos ez a nyilatkozat nem őszinte, mert bár néhány jobbikos politikus bocsánatot kért korábbi kijelentései miatt, a párt, múltját megtagadva, nem képes megújulni. Valójában a Jobbiknak a múltban antiszemita kijelentéseket tevő politikusai közül sokan még mindig a párthoz tartoznak.”

Ronald Lauder szerint a Jobbik nem képes megújulni

A Zsidó Világkongresszus elnöke szerint továbbra is antiszemiták vannak a pártban, mely nem tudja megtagadni szélsőjobboldali múltját.

A Zsidó Világszövetség elnökének szavaira úgy reagált az egykori szélsőséges párt politikusa, hogy furcsállja, hogy a kritikát nem Orbán Viktornak címezte, mert

„ő az, aki megtűr az államigazgatásban olyan embereket, akik Európát gázkamrához hasonlítják, hovatovább vannak olyan médiaguruk a Fidesznél, akik engem jákoboznak, utalva ezzel a származásomra”

– , és hozzátette:

„Orbán mögött ül a parlamenti karéjban az a Pócs János, aki egy cigány származású embert a kazánba tett, és megégetéssel fenyegetett. Na, ha valami, ez a történelem legsötétebb időit idézi”.

Jakab Péter Vona Gábor kritikájáról: egy keserű ember keserű szavai

A parizerből nem ő csinált kampányt, hanem a Fidesz. Erről Jakab Péter, a Jobbik elnöke beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Jakab szerint attól, ho…