Golda Meir szerepében: Shira Haas

Az Unorthodox főszereplője, Shira Haas alakítja majd az Izrael-alapító Golda Meirt egy új sorozatban — írja a 444.hu.

A sorozat Francine Klagsbrun 2017-es bestsellere, a Lioness: Golda Meir and the Nation of Israel című életrajz alapján készül, egyik producere Barbra Streisand lesz.

Izrael állam egyik alapítója, többször minisztere, 1969-1974 között az ország első női miniszterelnöke nemcsak Izraelben, hanem a világpolitikában is jelentős helyet foglalt el, emellett nagyon erős volt a „láncdohányos, vasakaratú, teát és sütit szervírozó nagymama” imázsa is.

Shira Haas a Time magazin top 100 „feltörekvő” listáján

Az elmúlt évben nagy sikereket arató Shira Haas rákerült a Time magazin top 100 “Feltörekvő emberének” 2021-es listájára – írja a Ynetnews. 

A főszerepet a Netflix sikersorozatából, az Unorthodoxból ismert Shira Haas-ra osztották, aki az első Golden Globe-ra és Emmy-díjra is jelölt izraeli színművész.

Amint a Neokohn is megírta, tavalyelőtt mutatták be A Golda című új dokumentumfilmet, mely emberközeli képet fest a „zsidók királynőjének” tartott, Izraelben és a diaszpórában ellentmondásos megítélésű izraeli politikusról, miniszterelnökről, a zsidó állam egyik alapítójáról .

Golda Meir: mítosz és valóság

Az új dokumentumfilm emberközeli képet fest az ellentmondásos megítélésű izraeli politikusról.