Lánctalpas terepjáróról üzent Putyin, miután Biden gyilkosnak nevezte a héten

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Szergej Sojgu védelmi miniszter hétvégi tajgai sétájáról és lánctalpas terepjáró járművel tett kirándulásáról tett közzé videofelvételeket és fotókat a Kreml sajtószolgálata, amelyek között az egyiken maga Putyin vezeti a lánctalpast – írja a Portfolio.

A behavazott erdőben megtett terepjárós, valamint egy befagyott patak feletti függőhídon is átvezető gyalogos kiránduláson túl a felvételek között szerepelt olyan is, amely a két vezetőt egy, a szabadban megterített asztalnál, fémbögréből kortyolgatva mutatta be.

Sojgu emellett körbe vezette az elnököt fafaragó műhelyében, ahol a megmunkálásra váró rönkök és gyökerek mellett megmutatta néhány elkészült fafaragását is.

Putyin csütörtökön mielőbbi online megbeszélést javasolt Joe Biden amerikai elnöknek, megjegyezve, hogy a hétvégét a tajgán kívánja tölteni. Azt követően tett így, hogy amerikai hivatali partnere egy szerdai televíziós nyilatkozatban, egy kérdésre helyeslőnek válaszolva gyilkosnak minősítette őt.

A teljes cikk itt olvasható.

Fehér Ház: Biden nem bánja, hogy gyilkosnak nevezte Putyint

Biden szerdán az ABC amerikai televíziónak adott interjújában, kérdésre válaszolva, egyetértőleg gyilkosnak minősítette Putyint, és kilátásba helyezte, hogy az orosz vezető „meg fog fizetni” a 2020-as amerikai elnökválasztásba történt állítólagos orosz beavatkozásért.

Címlapkép: MTI/EPA