Konok Péter megsértődött, „NER-cionistákról” posztolgat

A baloldali történésznek nem jön be a Neokohn.

Konok Facebook-posztban reagált népszerű cikkünkre, miszerint a történész palesztin sálban adott interjút.

Posztja részben így szól:

„»Konok egyébként nem tagadta a kommentet idéző posztjában, hogy a viseletet a palesztin ügy iránti szolidaritásból vette volna fel« – írja kissé orwelli logikával a cikk, és valóban. Például sosem mondtam, hogy nem én vagyok Hasfelmetsző Jack, úgyhogy ez a rejtély is megoldódott. A cikk még elidőz egy kicsit antiszemitizmusom más jelein, és felidézi például, hogy három éve letiltottam egy cionistát, aki váltig azt állította, hogy az én szüleim (akkor nyolc-, illetve hatévesek voltak), deportálták az ő nagyszüleit. Érdekes, én erre a marhaságra már nem is emlékeztem, de szerencsére a Neokohn igen.”

Posztját azzal zárta, hogy

„De tulajdonképpen nincs ezzel semmi probléma. Ahogy a mindenféle nácik számára zsidó vagyok (ebben szinte mind egyetértenek), úgy a Köves-gründolta megélhetési NER-cionistáknak meg antiszemita. Ameddig ezek utálnak, nem aggódom. Akkor ijednék meg, ha egyik, másik, netán mindkét bagázs szeretni kezdene”.

Mint korábbi cikkünkben is megírtuk, Konok 2018-ban Facebook-posztban emlegette egy lapon a nácikat és a cionistákat, akkor Gábor György filozófus is számon kérte őt a közösségi médiában.

Palesztin sálban adott interjút Konok Péter

A baloldali történész és publicista a Klub Rádiónak adott interjút, többen kritizálták érte a zsidó közösségi-médiában.

Címlapkép: Konok Péter egy 2015-ös megemlékezésen. Forrás: MTI