Izrael már április közepétől beengedheti a már beoltott turistákat

Jelenleg, függetlenül attól, hogy valaki be van-e oltva, a nem-izraeli állampolgárokat csak korlátozott körülmények között engedik be az országba, és szükségük van egy speciális kormányzati bizottság engedélyére is.

A beoltott turisták már április közepétől beléphetnek Izraelbe – mondta Orit Farkash-Hacohen idegenforgalmi miniszter a The Jerusalem Post hétfőn.

„Dolgozunk az ügyön; Remélem, hogy április közepe táján megnyithatunk ”- mondta az Izraeli Nemzeti Egészségpolitikai Kutatóintézet által szervezett konferencián.

A külföldi turistáktól származó bevétel nagyon fontos lesz az idegenforgalmi szektor számára – mondta Farkash-Hacohen a konferencián, hozzátéve, hogy az Egészségügyi Minisztériummal azon dolgoznak, hogy lehetővé tegyék a belépést Izraelbe a külföldiek számára.

A közelgő március 23-i választásokon induló legtöbb párt képviselői panelbeszélgetésben vettek részt Izrael közegészségügyi jövőképéről.

„Elmagyarázom, mi a félelmem: az emberek azt mondják, hogy tízmilliárdokat (sékelt) fordítottunk az egészségügyi rendszerre, és most itt az ideje, hogy az oktatásra, a jólétre és a biztonságra összpontosítsunk” – mondta Juli Edelstein egészségügyi miniszter.

„Az egészségügyi költségvetés elhanyagolása komoly hiba volna. A koronavírus-válság éppen ennek ellenkezőjére tanított bennünket: Az egészségügyi rendszerbe történő befektetés bölcs és hosszú távú befektetés.”

Megnyithatnak az éttermek és a rendezvényhelyszínek Izraelben

A kormány jóváhagyta a rendeletek enyhítésének következő szakaszát.