Így érti félre a Nyugat a migrációt

„A nyugati vezetők egyszerűen elveszítették bizalmukat a nyugati civilizációban” – véli a migrációval kapcsolatos európai meghasonlás egyik okának Ayaan Hirsi Ali. Az egykor Szomáliából elmenekült iszlámkritikus Ali szerint a bevándorláspolitikában a világ legnagyobb Félreértős Játékát játssza az uniós vezetés – írja a Mandiner szemléje.

(…) „Az első szándékos félreértés az, hogy a fejlett gazdaságoknak óhatatlanul szükségük van formális oktatási háttér nélküli, képzetlen bevándorlókra” – fogalmaz Hirsi Ali. A woke baloldal szerinte amellett érvel, hogy „azok a szörnyű idegenellenesek, akik a költség-haszon elemzéseknél ragadnak le, hogy mennyi pénzbe kerülnek a társadalomnak a bevándorlók, és mennyit tesznek hozzá, egyszerűen nem értik az egészet” – így a bevándorlás-ellenesek kihagyják az egyenletből az ezernyi forintosíthatatlan előnyt, az új, egzotikus kultúrák gasztronómiáját, ruháit, látványát és hangjait, melyek a bevándorlókkal együtt hazájukba költöznek.

A második szándékos félreértés szerinte „az együttérzés érve”, melynek mentén néhányak csak a gazdasági migrációt akarják megállítani, de azokat ideiglenesen, hazájuk rendbehozataláig beengednék, akik jogosultak menedékjogra is. Hirsi Ali figyelmeztet, hogy az együttérzők nem adnak választ arra a kérdésre, hogy

miként lehet a gazdasági migránsokat megkülönböztetni a menekültektől, mikorra várható hazájuk rendbejövetele, és mit fognak mindaddig a befogadó országban csinálni.

A teljes cikk itt olvasható.

Ayaan Hirsi Ali: a szabadságot senki sem veheti el tőlünk

Ahhoz, hogy az iszlám valóban a béke vallása lehessen, a muszlimok többségének öt dologban meg kell változnia – nyilatkozta Ayaan Hirsi Ali a Mandinernek adott interjúban.