Még nem kapta meg a második oltást, nem mehet Izraelbe a Pfizer elnöke

Lemondta Izraelbe tervezett útját Albert Bourla, a Pfizer gyógyszeripari cég elnök-vezérigazgatója, miután kiderült, hogy még nem kapta meg a koronavírus elleni oltás második adagját – írja a Jerusalem Postra hivatkozva a 24.hu.

Az őt elkísérő delegáció tagjai szintén csak az első adagot kapták meg a cég vakcinájából.

Emiatt az a döntés született, hogy az izraeli látogatást pár nappal elhalasztják, de az a közelgő izraeli választások miatt logisztikai nehézségekbe ütközik – írta a Jerusalem Post.

Az izraeli lap emlékeztetett arra, hogy Bourla még tavaly decemberben közölte, hogy nem kapta meg az oltást, mert nem akart a sor elejére ugrani, és vár addig, míg az ő korcsoportja elkezdi kapni az oltásokat. Így mostanra még csak az első adagot kapta meg.

Izraelben csak a Pfizer vakcinájával oltanak, és Bourla emiatt úgy jellemezte az országot, mint a „világ laboratóriuma”. Ahol elmondása szerint azt is vizsgálni lehet, hogy meg tudnak-e fertőzni másokat azok, akik megkapták mindkét oltást.

Bourla görög-zsidó származású, számos felmenőjét elveszítette a holokausztban.

A Pfizer igazgatója is gyújtott hanukagyertyát

Alber Bourla holokauszt-túlélő szülők gyermeke, neki köszönhető az első, széles körben alkalmazott koronavírus-elleni vakcina.