A Pfizer igazgatója is gyújtott hanukagyertyát

A Pfizer igazgatója is részt vett a washingtoni izraeli nagykövetség által szervezett hanukai gyertyagyújtáson szerda este – számol be a Times of Israel.

„Egy szélsőségesen nehéz év áll mögöttünk, de végül ünnepelhetjük azt a hihetetlen emberi lelkierőt és elszántságot, ami a koronavírus-vakcina megszületéséhez vezetett. Bebizonyosodott, hogy a lehetetlen – tehát hónapok alatt kifejleszteni egy ilyen vakcinát – mégis lehetséges” – mondta Albert Bourla.

Bourla arról is beszélt, hogy a hanuka a „nagy elszántság története a nehézségekkel szemben”, és bizonyíték arra, hogy a lehetetlen néha lehetséges.

A Pfizer és a BioNTech közös fejlesztésű oltóanyaga egyébként éppen az előző héten kapta meg az engedélyt a forgalmazásra az Egyesült Államokban, és Izraelben is az általuk fejlesztett vakcinát használják először.

A gyertyákat korábban az Egyesült Arab Emirségek és Bahrein washingtoni nagykövetei is meggyújtották, és David Friedman, a jeruzsálemi amerikai nagykövet is részt vett az ünnepségsorozaton.