Szembemennek a kritikai fajelmélettel az USA-ban élő kínaiak

A kritikai fajelmélet az igazi gyűlölet-bűncselekmény az ázsiaiakkal szemben, állítja a közösség.

Nyílt levelet tett közzé az Egyesült Államokban élő kínai közösség, a Nagy New York-i Kínai-Amerikai Állampolgárok Szövetsége kedden – írja a Fox News.

A levélben a kritikai fajelmélettel mennek szembe, amelyet egy „gyűlöletes, megosztó, manipulatív” elméletnek neveznek, amely beszivárgott a társadalom minden rétegébe, és amelyet meg kell állítani.

A New Yorkban élő kínaiak szervezete szerint a kritikai fajelmélet már a munkahelyeken és az oktatási intézményekben is megjelent az antirasszizmus, a sokszínűség, az egyenlőség és a befogadás zászlaja alatt.

A nyílt levélben példákat is említenek, ahol a fehér gyerekeknek az iskolákban érzékenyítő tanfolyamokra kellett járniuk.

Egy Észak-Karolinai általános iskola harmadik osztályosainak például egy olyan előadást kellett meghallgatniuk, amiben elmondták: egy fehér, ciszgender, képzett keresztények által uralt világban élnek, amiben a hatalom az ő kezükben összpontosul.

A gyerekeknek kategóriákba kellett magukat sorolniuk, aszerint, hogy „elnyomók”, vagy „elnyomottak”.

Egy kínai szülő megpróbált összefogni a többi szülővel, hogy leállítsák a programot.

A kínai-amerikai szervezet szerint az elmélet úgy tartja, az emberek elválaszthatatlanok a rasszuktól, a feketéket elnyomják, minden fehér elnyomó, és az igazságtalanságok mögött mindig ott húzódik a rasszizmus.

A kínai közösség, mivel sikerül képes feljebb lépni a társadalmi ranglétrán, „gyakorlatilag fehér”, ezáltal ők is a kritikai fajelmélet célkeresztjébe kerültek.

Úgy látják, hogy az olyan intézmények felvételi rendszerében, mint például a Harvard, kizárják a jobb felvételi eredménnyel jelentkező ázsiai tanulókat, mert felülreprezentáltak a hallgatók között.

Amikor a „fehér nacionalista támadó” nem is fehér

Az ázsiai-amerikaiak elleni, elmúlt időszakban nagy sajtónyilvánosságot kapott támadások többségében az elkövető maga is kisebbségi volt.