90 millió dollárt gyűjtött a BLM 2020-ban

A tavaly nyári zavargások alatt hatalmas összegek folytak be a Black Lives Matter szervezethez. 

Nyolc éves fennállása során először hozta nyilvánosságra a hivatalos Black Lives Matter szervezet, hogy mennyi támogatást kapott az elmúlt évben – írja a Daily Wire. 

Az Associated Pressnek elküldött nyilatkozat szerint 90 millió dollár bevétele volt a BLM-nek, amelynek jelentős része kis összegű felajánlásokból gyűlt össze.

A nyilatkozatban kifejtették, hogy hosszútávra terveznek, mert a „rendszerszintű változás időbe telik.” A pénzt elvileg a fekete közösségekbe fogják befektetni, de ennek részleteit a szervezet nem fejtette ki.

A szervezésre tavaly 8 millió dollárt költöttek és további 22 millió dollárt osztottak szét különböző fekete szervezeteknek.

Érdekesség, hogy a BLM non-profit szervezetként szerepel az amerikai nyilvántartásban annak ellenére, hogy nyíltan politikai szervezetről van szó.

A Black Lives Matter 2013-ban alakult, de igazán széles körben George Floyd halálát követően lett ismert.

Fotó: Steve Eason/Flickr

Douglas Murray: „A baloldal úgy gondolja, hogy ők képtelenek a rasszizmusra”

A brit író és publicista a Neokohnnak adott interjúban beszélt az új progresszív doktrínák ellentmondásairól, a történelem ismeretének fontosságáról, és a modern társadalmak „Isten-méretű űrjéről.”