Nyílt levelet küldött Breuer Péter a VII. Kerületi polgármesternek

Breuer Péter, a Heti TV tulajdonos-műsorvezetője nyílt levelet írt Erzsébetváros polgármesterének, Niedermüller Péternek. A műsorvezető a közleményt a Pesti Srácok szerkesztőségéhez juttatta el.

Breuer kijelenti, hogy amennyiben a Wesselényi utcai ingatlant, melyben a Heti TV is üzemel, a jelenlegitől eltérő módon hasznosítják, úgy megvásárolná az épületben található nagyértékű Steinway zongorát, melyet a felajánl annak a Molnár Antal Zeneiskolának, melytől, a hírek szerint, szintén a Niedermüller vezette önkormányzat vonta meg egy Damjanich utcai épület használati jogát.

A közlemény teljes szövegét közöljük:

„Tisztelt Polgármester Úr!

Nemrégiben jutott tudomásomra,hogy az egykori ERŐMŰVHÁZ épületében, a Wesselényi utca 17. sz. alatt a kiürítés után még elszállításra vár az a Steinway zongora, amelyet a kerület előző alpolgármesterének és zongoraművész feleségének a közreműködésével sikerült megvenni, és amely hangszer egykor a világhírű bécsi Musikverein-ben szolgált.

Miután nem lehet tudni, hogy ennek a remek hangszernek mi lesz a sorsa, ezért úgy gondolom, az a legtisztességesebb, ha támogatóim és barátaim segítsége alapján ajánlatot teszek az önkormányzatnak, hogy megveszem a zongorát. Ugyanazt az összeget fizetem ki, amennyibe ez került a megvételkor. Ezzel egyrészt megoldódhat a hangszer elhelyezésének a kérdése, de mellette az általam befizetett összeggel is lehet csökkenteni az önkormányzat állítólagos költségvetési gondjait.

Ezúttal szeretném azt is kifejezni, hogy amennyiben sikerül megállapodni a kerülettel, azaz megvehetem a zongorát, úgy abban az esetben a hangszert ingyenes használatra, adományként Erzsébetváros méltán világhírű oktatási intézményének, a Molnár Antal Zeneiskolának átadnám, mert úgy vélem, ez a hangszer ott lehet a legjobb helyen, az ott dolgozó kiváló tanárok és a hangszer segítségével a jövő Fischer Annie-jait, Kocsis Zoltánjait, Cziffra Györgyeit sikerül elindítani a pályájukon.”

Az Erőművházban átszakadt a gát

Breuer Péter televízióját kitenni az utcára nem elegáns, de antiszemitizmust kiáltani nyilvánvaló felelőtlenség. Pelle János véleménycikke.