Netanjahu Nancy Pelosival beszélt telefonon

Egyesült Államok Képviselőházának elnöke megerősítette az országa és Izrael „megbonthatatlan szövetségét”írja az Arutz7 izraeli hírportál.

Nancy Pelosi, az Egyesült Államok Képviselőházának elnöke szerdán beszélt Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel és

„megerősítette nemzetünk és a Kongresszus Izrael biztonsága iránti rendíthetetlen támogatását és az országok közötti megbonthatatlan köteléket”

– írta Pelosi a Twitteren.

„Megbeszéltük a COVID járványra adott válaszokat és a regionális béke iránti közös reményünket, beleértve az igazságos, stabil és tartós kétállamos megoldást”

– tette hozzá Pelosi.

Pelosi Netanjahuval folytatott beszélgetése egy héttel azután történt, hogy Joe Biden amerikai elnök hivatalba lépése óta először beszélt telefonon a miniszterelnökkel.

A Fehér Ház akkor, a beszélgetést követően azt mondta, hogy Biden „megerősítette személyes elköteleződését Izrael biztonsága iránt és kifejezte szándékát az Egyesült Államok és Izrael közötti partnerség minden aspektusának megerősítésére, ideértve az erős védelmi együttműködést is”.

„A vezetők megvitatták a regionális biztonsági kérdésekben folytatott szoros konzultáció fontosságát, beleértve Irán kérdését is”

– szólt a nyilatkozat.

A hét elején Antony Blinken amerikai külügyminiszter is beszélt izraeli kollégájával, Gabi Áskenázival és elmondta neki, hogy az Egyesült Államok hisz egy kétállami megoldásban.

„A Biden-kormány úgy véli, hogy a kétállami megoldás a legjobb módszer Izrael zsidó és demokratikus jövőjének biztosítására, egy életképes és demokratikus palesztin állam mellett békében élve” – mondta Blinken az Áskenázinak.

Blinken a kétállami megoldását szorgalmazta

Iránról sajnos nem beszéltek, pedig ez jelenleg a legsürgetőbb ügy a két ország számára a régióban.