Trump konzervatív konferencián fog előadni

A volt elnöknek a hónap végén lesz az első nyilvános szereplése Joe Biden beiktatása óta – írja a Mandiner.

Donald Trump február 28-án részt fog venni a Conservative Political Action Conference nevű konferencián – tudta meg a Fox News. Az üzletemberből lett politikusnak hosszú idő után ez lesz az első nyilvános szereplése.

A volt amerikai elnök a Republikánus Párt és a konzervatív mozgalom jövőjéről fog beszédet tartani. Emellett a beszédét ismerő források szerint szóba fog kerülni Joe Biden „katasztrofális amnesztia- és határpolitikája” is.

Trump relatíve csendes volt, amióta a legtöbb közösségi médium letiltotta őt a január 6-i kapitóliumi tüntetéseket követően. Egy múlt heti közleményében azonban azt nyilatkozta:

A történelmi, hazafias és gyönyörű mozgalmunk, hogy újra naggyá tegyük Amerikát még csak most kezdődött”
Hozzátette továbbá: „annyi megosztani valóm van Önökkel a következő hónapokban és alig várom, hogy folytassuk a hihetetlen utunkat. Még sosem volt korábban semmi hasonló!”.

A volt alelnök, Mike Pence azonban nem fogadta el idén a konzervatív konferencia meghívását. A Fox News forrásai szerint Pence szándékosan visszahúzódik mostanában a közélettől, jelenleg a családjára és különféle alapítványokra koncentrál. Ugyan ez is úgy tűnik, mintha egy újabb törésvonal lenne a republikánus pártelit és Trump között, a volt alelnök titkára azt nyilatkozta: Pence és Trump még mindig kapcsolatban állnak és beszélnek – írja a Mandiner.

A republikánusok háromnegyede azt szeretné, hogy Trump komoly szerepet töltsön be a pártban

Egy új felmérés szerint Trump népszerűségét tekintve messze megelőzi a potenciális 2024-es republikánus elnökjelölt-aspiránsokat.