Máris pótolták a Szeretetkórház év végén kirúgott főigazgatóját

Érvényes és eredményes volt a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) által a Szeretetkórház főigazgatói posztjára kiírt pályázat, melynek eredménye alapján a Szövetség fenntartásában működő intézmény vezetőjének dr. Shemesh Assafot nevezték ki 2021. február 16-i hatállyal — újságolja a mazsihisz.hu.

A Mazsihisz Vezetősége legutóbbi ülésén felkérte dr. Kunos Péter ügyvezető igazgatót, hogy kössön munkaszerződést a pályázat győztesével, dr. Shemesh Assaffal.

A Mazsihisz hivatalos portálja szerint

„az 1972-ben született dr. Shemesh Assaf annak idején orvosi tanulmányai miatt érkezett Budapestre Izraelből, és már 28 éve él a magyar fővárosban. A sürgősségi ellátás a szenvedélye, de a sürgősségi szakvizsgán kívül rendelkezik belgyógyász- és intenzív szakvizsgával is. Eddig egy budapesti kórház sürgősségi osztályának helyettes vezetőjeként dolgozott, ezen kívül orvosként huzamosabb ideje segíti a Mazsihiszt és annak Biztonsági Szolgálatát, továbbá Izrael budapesti nagykövetségét és a Maccabi-VAC-ot is.”

Amint lapunk korábban beszámolt róla, a vezetőváltozás közvetlen előzménye, hogy dr. Kunos Péter ügyvezető igazgató december végén négy évtizedes munkaviszony után kirúgta a Mazsihisz Szeretetkórház súlyos betegséggel küzdő előző vezetőjét. Dr. Deutsch Zsuzsanna főigazgató 41 éve dolgozott az intézményben, melyet 21 évig vezetett. Deutsch annak Rosta Mártonnak, a Mazsihisz korábbi jogászának édesanyja, akit még tavaly májusban távolított el a szervezet.

Négy évtizedes munkaviszony után rúgták ki a Mazsihisz Szeretetkórházának súlyos betegséggel küzdő vezetőjét

Deutsch annak Rosta Mártonnak, a Mazsihisz korábbi jogászának édesanyja, akit májusban távolított el a szervezet.