Mazsihisz: „Lehetőség szerint minél hamarabb minél többen megkapják a koronavírus elleni védőoltást”

„A magyar neológ zsidó közösség vezetése kiemelten fontosnak tartja, hogy lehetőség szerint minél hamarabb minél többen megkapják a koronavírus elleni védőoltást Magyarországon. Mivel az állami szervek tájékoztatása szerint csak azokat oltják be, akik levélben vagy interneten előzetesen regisztráltak, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) segélyhívó telefonvonalakat működtet annak érdekében, hogy az oltásregisztráció ügyében naprakész információkkal lássa el a magyar zsidó közösség tagjait” – írja az MTI-nek eljuttatott közleményében a Mazsihisz.

„A Mazsihisszel együttműködő Magyarországi Zsidó Szociális Segély (MAZS) Alapítvány a napokban több mint ezer magyar holokauszt-túlélőnek küldött levelet azzal kapcsolatban, hogy amennyiben információra van szükségük a regisztrációban, hívják a Mazsihisz-BZSH segélyhívó vonalait.

A tájékoztató munkát a zsidó közösség önkéntesei végzik minden hétköznap 10 és 16 óra között a +36-30-5418771-es és a +36-30-1718704-es mobilszámon. Felhívjuk figyelmüket, hogy a Mazsihisz védőoltást támogató kampánya már elindult azzal a céllal, hogy mindenkit a regisztrációra és az oltásra buzdítsunk. Az ezzel kapcsolatos videónk ezen a linken megtekinthető.
Mazsihisz kommunikáció” – zárul a közlemény.

„Heisler megbukott mint zsidó vezető”

Lapunk birtokába került egy levélváltás, melyből kiderül: vezetőségi-elöljárósági ülésen tisztázták a BZSH elnökét Heisler vádjaival szemben.