A VII. kerületi Fidesz felszólítja Niedermüllert, hogy vonja vissza az Erőművház pályázatát

A nagyobbik kormánypárt erzsébetvárosi szervezete kiáll „Európa egyetlen zsidó tv-je” mellett.

A közlemény szerint „a fideszes vezetésű erzsébetvárosi önkormányzat még 2019-ben döntötte el, hogy a Budapest, VII., Damjanich u. 4. sz. alatti ingatlant a Molnár Antal Zeneiskola részére újítja fel és adja használatba. A korábbi önkormányzati döntésekkel szemben a kifejezetten zeneiskolának kialakított, Budapest, VII., Damjanich u. 4. épületbe a Freeszfe Egyesület költözött be, ezzel mintegy 600 tanulótól véve el az esélyt, hogy kifejezetten zeneoktatási célra kialakított épületben folytathassák tanulmányaikat. A botrány kirobbanása óta Niedermüller Péter az írásos bizonyítékokkal szemben tagad, hárít és valótlanságokat mond. A méltán világhírű Molnár Antal Zeneiskola már több éve várt erre az épületre, jelenleg is áldatlan körülmények között, nyolc helyszínen folyik az oktatás.”

A közlemény úgy folytatja, hogy „Niedermüller Péter polgármester mintegy két hét alatt, titokban lefolytatott pályázattal, a zeneiskolát kiszorító eljárásával megmutatta, hogy mi az (ál)baloldali politizálás lényege és mire képesek, ha hatalmat kapnak. Az elmúlt közel másfél évben, az újonnan megválasztott DK-s önkormányzati vezetés botrányt botrányra halmozott, felforgatott mindent: a lakosságtól, a civil szervezetektől, a diákoktól és az idős erzsébetvárosi emberektől korábbi ingyenes, vagy kedvezményes szolgáltatásokat vontak meg, az önkormányzat kasszáját pedig kiürítették.”

A VII. kerületi Fidesz szerint „felborított forgalmi rend, sunyi módon kiírt pályázatok, utcai mocsok, áramlopás, Czeglédy Csaba ügyvédi irodája részére adott mintegy 100 millió forintos megbízás, kereszténygyalázás,

Európa egyetlen zsidó tv-jének a kiebrudalása jellemzi az új DK-s önkormányzati időszakot és ámokfutást.”

Ezért szerintük „igaza volt Niedermüller Péternek, amikor azt mondta, hogy alkalmatlan polgármesternek. De tevékenységéből nemcsak ez látszik, hanem az, hogy DK-s politikai komisszárként módszeresen számolja fel a kerület kulturális életét, a kerület neves intézményeit egyidejűleg DK-s kampány központtá alakítja át és minden mondatával, cselekedetével gyűlöletet szít. Niedermüller Péter nem az önkormányzatot és az erzsébetvárosiakat képviseli, fittyet hány az önkormányzatiság eszményére és kampányígéreteire, arcul csapja a megválasztóit, és kizárólag a Gyurcsány-család parancsait hajtja végre Erzsébetvárosba ültetett pártkatonaként.”

Ezért „a Fidesz Erzsébetvárosi Szervezete felszólítja Niedermüller Pétert, hogy vonja vissza mind a Budapest, VII., Damjanich u. 4. szám alatti épületre,

mind pedig a Budapest, VII., Wesselényi utca 17. sz. alatti ingatlanra vonatkozó pályázatot,

a Molnár Antal Zeneiskola pedig költözhessen be a számukra tervezett és felújított épületbe, hogy méltó körülmények között folytathassák immár a hét évtizede világhírű oktatási és művészeti tevékenységüket.”

Breuer Péter: Nem szép dolog utcára tenni Európa egyetlen zsidó televízióját

Az egyik legszínesebb zsidó médiaszemélyiséggel az önkormányzathoz és a hitközségekhez fűződő viszonyáról beszélgettünk. Megyeri A. Jonatán interjúja.