Vasárnap éjszaka megszűnik a Klubrádió a 92,9-es frekvencián

A Klubrádió szempontjából a lehető legkedvezőtlenebb ítéletet hirdetett a Klubrádió frekvenciajogosultsága ügyében indított bírósági perben a Fővárosi Törvényszék kedden. Az egyik utolsó kormánykritikus rádió az ítélet miatt már csak vasárnapig használhatja az egyetlen frekvenciáját, a Budapest FM 92,9 MHz-et, így legfeljebb internetrádióként tud tovább üzemelni – írja a Média1.

Az ítélet értelmében a Klubrádió keresetét a Fővárosi Törvényszék elutasította, egyben a Klubrádiót kötelezte 200 ezer forint perköltség és továbbá 38 ezer forint illeték megfizetésére.

Mindezek alapján jelenleg elkerülhetetlennek tűnik, hogy a Klubrádió befejezze sugárzását 2021. február 14-én 23:59-kor, vasárnapról hétfőre virradó éjjel a Budapest FM 92,9 MHz frekvencián.

Bár a Klubrádió fellebbezést nyújthat be, amit várhatóan meg is fog tenni, de jogerős ítélet február 14-ig már nem várható.

A bíróság azzal indokolta ítéletét, hogy a Klubrádió a korábbi jogsértései ügyében nem nyújtott be fellebbezéseket, azok jogerőssé váltak, így a két bírság kizáró okot jelentett a 92,9 MHz frekvenciajogosultság meghosszabbítására irányuló kérelem elbírálásakor.

A rádió a korábbi nyilatkozatai alapján úgy tervezi, hogy amíg valahogy vissza nem tudja szerezni frekvenciáját, az interneten próbálja majd átvészelni az előtte álló időszakot.

A teljes cikk itt olvasható.

A Médiatanács nem hosszabbít a Klubrádiónak

Stock Richárd, a Klubrádió vezérigazgatója szerint politikai okokból akarják rádiójukat elnémítani.