A Médiatanács nem hosszabbít a Klubrádiónak

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa szerint a Klubrádió több alkalommal is megsértette a médiatörvényt. Stock Richárd vezérigazgató szerint politikai okokból akarják rádiójukat elnémítani — értesült a media1.hu.

Mint Stock Richárd mondta: minden jogi és egyéb eszközt be fognak vetni a Klubrádió fennmaradása érdekében, mivel az NMHH valótlant állít, nem igaz, hogy ismételt jogsértéseket követtek el.

Az NMHH szerint ugyanis a Klubrádió több alkalommal is megsértette a médiatörvényt, és emiatt különböző jogkövetkezményeket alkalmazott a médiaszolgáltatóval szemben. Az NMHH állítja, hogy a Klubrádió a korábbi szankciókat elfogadta.

A Médiatanács közölte: a jogsértések miatt úgy döntött, hogy a rádió 2021. február 14-én lejáró jogosultságát nem hosszabbítja meg, a rádió hosszabbításra vonatkozó kérelmének nem tesz eleget, hanem pályázatot ír ki a Budapest FM 92,9 MHz-es közösségi rádiós frekvenciára.

A Médiatanács már meg is kezdte a pályázati eljárás előkészítését.

AGF-l79YbSZY6DbpBO_H-SimjMjg_e5Z96hQVx7M=s900-mo-c-c0xffffffff-rj-k-no (900×900)

Ha a Klubrádió tovább akar működni az FM-frekvencián, akkor ezt csak újbóli pályázattal, pályázati győzelemmel teheti meg.

Mivel az NMHH néhány napja megszüntette a digitális rádiózást Magyarországon, és a Klubrádió elvesztette digitális terjesztésének (DAB+) lehetőségét, ezért

amennyiben a rádió 2021. február 14-ig nem jut újból analóg frekvenciához, akkor felmerülhet, hogy egy ideig kizárólag az interneten, streaming segítségével tudja tovább folytatni tevékenységét.

A mostani fejlemény azért is meglepő, mivel Stock Richárd korábban azt nyilatkozta, hogy nem követtek el olyan jogsértéseket, amelyek alapján felmerülhetne, hogy ne kapnának hosszabbítást.

A Klubrádió nem először kerül bizonytalan helyzetbe — emlékeztet a media1.hu. Korábban a Médiatanács már megpróbálta megakadályozni a rádió működését. Éveken át pereskedtek emiatt, amit a rádió megnyert, de a pereskedés még nem teljesen zárult le, mivel a Klubrádió kártérítést követel a történtekért.

A hallgatók korábban utcai demonstráción tiltakoztak az elnémítási kísérlet ellen.

A Médiatanács tagjait (Hankiss Ágnes, Budai László, Meszleny László és Szadai Károly) tavaly választotta meg az országgyűlés kormánypárti patkója, megbízatásuk 9 évre szól. A Médiatanács elnöke Karas Monika egykori Fidesz-közeli sajtójogász – az ő mandátuma már korábban, Szalai Annamária előző elnök halálát követően kezdődött.

Csak semmi majré – magyar zsidó történetek a Klubrádión

Heti rendszerességű beszélgetéssorozat indult a magyar zsidó történelem és közélet különösen jelentékeny, ám ritkán, vagy hasonló formában ritkán érintett kérdéseiről a Klubrádión.