Csak semmi majré – magyar zsidó történetek a Klubrádión

Heti rendszerességű beszélgetéssorozat indult a magyar zsidó történelem és közélet különösen jelentékeny, ám ritkán, vagy hasonló formában ritkán érintett kérdéseiről a Klubrádión. A beszélgetéseket a jövőben a Neokohn is rendszeresen szemlézni fogja.

A majré jiddis szó, jelentése félelem. Szóval félelem, majré nélkül beszélgetnek arról, hogy milyen ma a közös életünk itt, vannak-e tabuk, elhallgatások, ki nem beszélt, s így bizalmatlanságot, félelmet okozó ügyek. Nem, nem jó az egyes szám, hiszen ezek a közös ügyeink, mint ahogy a holokauszt sem az elpusztított zsidóknak és utódainak, hanem az egész magyar nemzetnek a tragédiája.

Erről is beszélget hétről-hétre csütörtökönként a műsorvezető, Rózsa Péter és az állandó vendég, Köves Slomó az EMIH vezető rabbija rabbikkal, történészekkel és a hallgatókkal, akik a műsor második félórájában telefonon oszthatják meg véleményüket, kérdéseiket.

A műsorsorozat első két adását az alábbi linkekre kattintva lehet megtekinteni.

Beszélgetés a Sorsok Házáról – Köves Slomó és Gábor György – Csak semmi majré! – Klubrádió

A majré jiddis szó, jelentése félelem. Szóval félelem, majré nélkül beszélgetünk arról, hogy milyen ma a közös életünk itt, vannak-e tabuk, elhallgatások, ki…

Összeesküvés elméletek, antiszemitizmusok – Köves Slomó és Krekó Péter – 2019.06.20.

Összeesküvés elméletek, antiszemitizmusok – Köves Slomó és Krekó Péter – 2019.06.20. – Csak semmi majré! – KlubrádióA majré jiddis szó, jelentése félelem. Sz…